Ivan Golac smatra da više od neuspeha na Mondijalu, reprezentaciju mogu da uzdrmaju tenzije na relaciji predsednik FSS – selektor. Očekivao je jasniji odgovor Antića na Karadžićeve tvrdnje posle eliminacije sa Mondijala.

Golac naglašava da neslaganja između Antića i Karadžića nisu od juče. Stavove predsednika FSS posle poraza od Australije okarakterisao je kao “teške reči“, posle čega je očekivao i jasan odgovor Antića, ali je on, po njegovom mišljenju, izostao.

“Predsednik je vrlo jasno i bez oklevanja izjavio da smo doživeli fijasko. Očekivao sam Antićev adekvatan odgovor, ali pošto je on izostao, verujem da će njih dvojica sesti i zajednički se obratiti javnosti jasno i otvoreno. Jer, veliko je pitanje kako dalje ako postoji sukob između njih dvojice“, kaže Golac.

Ovih dana mnogi komentarišu visinu Antićevog ugovora sa FSS. Golac u tome ne vidi ništa sporno.

“Ne znam kakav njih dvojica imaju usmeni dogovor, ali potpisani ugovor mora da bude ‘Sveto pismo’. Da li je moguće da je Antićeva plata odgovorna za neuspeh na Mondijalu? To je neozbiljno. I šta bi bilo da smo se plasirali u četvrtfinale, da li bi se onda selektorova plata udvostručila?“, nastavlja nekadašnji trener Partizana.

Golcu je zasmetalo i preterano pozivanje na patriotizam pojedinih igrača posle eliminacije, kao i izbegavanje da se pogleda istini u oči.

“To je samo paravan neuspešnima i opravdanje onima sa nedostatkom inteligencije. Svaki igrač igra prvo za sebe. Ako igra dobro za sebe, onda će biti dobar i Srbiji. Patriotizam se pokazuje na terenu, a sve ostalo je deplasirano i ponižavajuće. Često izbegavamo da pogledamo istini u oči. Plasman na Mondijal je lepa stvar, a sve ovo posle toga je – realnost“, zaključio je Golac u svojoj kolumni za “Alo sprint“.

Povezane vesti