Nemački selektor Joahim Lev uveren je da reprezentacija Gane neće eliminisati Nemačku sa Svetskog prvenstva. Takav ishod moguć je ako Gana dobije Nemačku, a Srbija osvoji bod ili pobedi Australiju. Lev, međutim, tvrdi da se to neće desiti.

Joakim Lev trener nemaca

„Gana je verovatno poslednja od afričkih država koja može dalje na šampionatu i biće veoma motivisani. Neće biti lako, ali uvereni smo da imamo ono što je potrebno da bi ih pobedili“, rekao je Lev na konferenciji za novinare u Pretoriji.

On je dodao da će pokušati da spreči da njegovi igrači saznaju promene rezultata na utakmici između Srbije i Australije, koja će se igrati u isto vreme.

„Moramo da se koncentrišemo na pobedu u našoj utakmici“, rekao je selektor Nemaca.

Lev smatra da su njegovi fudbaleri dovoljno mentalno jaki da poraz sa Srbijom ostave iza sebe.

„Imam utisak da oni nemaju sumnje i da nisu nervozni. Ali Gana je fizički jak i snažan tim, biće to i mentalno i fizički veoma zahtevna utakmica za naše igrače“, naglasio je strateg „pancera“.

Nemački selektor u meču sa Ganom neće moći da računa na napadača Miroslava Klosea, koji je na utakmici sa Srbijom dobio crveni karton. Umesto njega, u startnoj postavi verovatno će biti Kakau.

Izvor: Blic

Povezane vesti