Nemački selektor Joahim Lev uveren je da reprezentacija Gane neće eliminisati Nemačku sa Svetskog prvenstva u Južnoj Afici u poslednjem kolu Grupe D. Takav ishod moguć je ako Gana dobije Nemačku, a Srbija osvoji bod ili pobedi Australiju, ali Lev tvrdi da se to neće desiti.

Joakim Lev trener Nemaca, pres konferencija

„Gana je verovatno poslednja od afričkih država koja može dalje na šampionatu i biće veoma motivisani. Neće biti lako, ali uvereni smo da imamo ono što je potrebno da bi ih pobedili“, rekao je Lev na konferenciji za novinare u Pretoriji.

On je dodao da će pokušati da spreči da njegovi igrači saznaju promene rezultata na utakmici izmedju Srbije i Australije, koja će se igrati u isto vreme sutra uveče.

„Moramo da se koncentrišemo na pobedu u našoj utakmici“, rekao je Lev.

U Grupi D matematički sve četiri reprezentacije imaju šanse za prolazak u sledeću rundu. Trenutno vodeću poziciju zauzima Gana sa četiri boda, slede Nemačka i Srbija sa po tri, dok Australija ima bod.

Lev smatra da su njegovi fudbaleri dovoljno mentalno jaki da poraz sa Srbijom ostave iza sebe.

„Imam utisak da oni nemaju sumnje i da nisu nervozni. Ali Gana je fizički jak i snažan tim, biće to i mentalno i fizički veoma zahtevna utakmica za naše igrače“, naglasio je Lev.

Nemački selektor u meču sa Ganom neće moći da računa na napadača Miroslava Klozea, koji je na utakmici sa Srbijom dobio crveni karton. Umesto njega, u startnoj postavi verovatno će biti Kakau.

Srbiji je za siguran prolazak u drugi krug takmičenja na SP u Južnoj Africi potrebna pobeda nad Australijom u poslednjem meču u grupi koji se igra u sredu uveče.

Izvor: B92

Povezane vesti