Dugo su navijači Fiorentine čekali na pobedu u novoj sezoni. Dočekali su je u duelu sa Parmom (2:0), a junak trijumfa bio je bivši igrač Partizana Adem Ljajić koji je otvorio vrata uspeha pogotkom iz jedanaesterca u 61. minutu.

Adem Ljajic u dresu Fiorentine

Ljajić, koji u postavci igre ljubičastih igra odmah iza napadača, bio je izuzetno raspoložen i zasluženo je na kraju poneo epitet igrača utakmice. Pojedini mediji u Italiji preneli su da su na tribinama stadiona „Artemio Franki“ bili skauti Intera, koji su došli da Adema Ljajića vide na delu.

Profesor Đorđo Pareti, agent Ljajića u Italiji, rekao je da od eventualnog prelaska Ljajića u Inter naredne zime nema ništa i da to ne bi bio dobar potez.

– Dečko je postigao dva gola sa penala i već čitam priče o tome kako odlazi. Šta mogu da kažem na sve? Kasnije sam čuo da su došli da gledaju drugog igrača! Jedna stvar je jasna, Adem neće napustiti Fiorentinu, pred njim je veoma važna sezona. Uostalom, šta bi radio u Interu, gde su Snajder, Milito i ostali? Sede na klupi ili na tribinama? To sigurno nije bolja opcija od Fiorentine. Pustite momka da uživa, u sredu slavi rođendan – rekao je Pareti.

Ljajić je pokupio niz pohvala i od kolega, a posebno imponuje kompliment koji je dobio od defanzivca Parme Kristijana Zakarda.

– Momak je u klub došao u januaru i svakako mu je trebalo dosta vremena da se prilagodi. Nema sumnje da momak poseduje veliki kvalitet i sada ga pokazuje. Zadao nam je mnogo problema – priznao je Zakardo.

Siniša Mihajlović je nedavno priznao da ima problem što Ljajić mnogo voli da jede čokoladu i sedi ispred kompjutera, ali juče je bio mnogo boljeg raspoloženja.

– Video sam pravog Ljajića. Vratio sam ga na njegovu omiljenu poziciju iza napadača, isplatilo se. Sada kada smo pobedili, ne vraćamo se nazad – rekao je Mihajlović koji se opredelio ponovo za formaciju 4-2-3-1, rekavši da voli da napada i da se ne plaši da rizikuje.