Ademu Ljajiću je žao što je oteran iz reprezentacije Srbije, ali on smatra da mora da poštuje sebe. Odluka Mihajlovića otera Ljajića iz nacionalnog tima jer nije hteo da peva himnu „Bože pravde“ vest dana je u Srbiji a novinari su zatekli Ljajića na aerodromu, dok je čekao avion za povratak kući.

Vidim da ste svi upućeni u to šta je bilo… Stvarno mi je žao, još sam pod utiscima. Žao mi je što se sve ovo izdešavalo. Poštujem sve, respektujem svakog, volim Srbiju i uvek sam hteo da igram za nju. Igram za reprezentaciju od svoje desete godine“, rekao je Ljajić.

Uprkos tome da je potpisao ugovor u kojem je jasno naznačeno da mora da peva himnu Srbije, Ljajić u duelu sa Španijom to nije uradio.

Desilo se to da je selektor tražio da svi pevaju himnu… Poštujem svakog i respektujem svakog, ali mislim da ako ne poštujem samog sebe mislim da mene posle niko ne može poštovati“, dodao je on.

Odluka Mihajlovića da izbaci Ljajića iz selekcije mora da bude i upozorenje ostalima u reprezentaciji, jer je novi selektor pokazao da insistira na disciplini. Srbiju u ovoj mini-turneji očekuju još dva susreta, protiv Francuske – 31. maja u 20:30 i protiv Švedske – 5. juna.

Da li je Mihajlović ispravno postupio u slučaju Ljajic?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)