Izvori iz Kameruna kažu: novi selektor „lavova“ je Ljupko Petrović. Naš trofejni stručnjak trebalo bi da nasledi Francuza Pola Legvena, i ima prednost u odnosu na Nemca Klausa Topmelera i Gordona Ingesunda, koji je radio u Južnoj Africi.

– Ne zanima me to, rekao sam da ostajem u Srbiji – bilo je prvo što je Ljupko rekao o tom selektorskom pitanju.

– Tačno je da me je zvao neki Dragan iz Pariza i rekao da sedi sa predsednikom FS Kameruna Mohamedom i pitao me da li pristajem da on predloži mene za taj posao. Znam kako to ide, da je na spisku 20 i više trenera i onda – ko pobedi. Nisam pričao sa Kameruncem, ali je istina i da sam tom Draganu rekao da ostajem u Srbiji. E, sada, ne znam otkud ja prvi pik u toj priči – kaže Petrović za Novosti.

Predsednik Trenerske organizacije FSS ne može da veruje da će selektor nacionalnog tima Radomir Antić spisak za prijateljsku utakmicu sa Grčkom poslati sa Zlatibora portparolu FSS Aleksandru Boškoviću.

– Čitam, kaže selektor Antić sa Zlatibora, da će poslati spisak igrača za utakmicu sa Grčkom portparolu Saveza Boškoviću. Ne razumem šta to znači? Pa valjda je normalno da selektor dođe u Beograd, održi konferenciju za medije, pročita spisak, odgovori na pitanja novinara. Zar je Zlatibor toliko daleko? To tako ne ide, i baš me interesuje kako će reagovati FS Srbije. Pa Antić se ponaša gore nego Klemente. A Španca su svi kritikovali, što je retko u Beogradu.

Zar nije normalno da selektor dolazi svakodnevno na posao, da se potpuno posveti obavezama. Ne mogu da verujem da posle fijaska u Južnoj Africi i kazne FIFA od četiri utakmice selektor „orlova“ tako olako shvata svoje obaveze – zaključio je Petrović.