Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Luković istakao je da su „orlovi“ odlučili da ne komuniciraju sa medijima o incidentima u Đenovi jer ne žele da izazivaju dodatne nevolje u domovini.

Aleksandar Lukovic, Italija-Srbija, Djenova

„Pre svega moram da kažem da smo mi, reprezentativci Srbije, nakon svega što se dešavalo u Đenovi razgovarali međusobno i došli do zaključka da se o svemu ne oglašavamo u medijima. I sami ste svesni da je situacija veoma, veoma delikatna i teška. Baš zbog toga bilo koja izjava ili ocena od strane nekog srpskog reprezentativca može da dovede do problema u našoj domovini. A tamo su naše porodice. Pitajte i Danka Lazovića, reći će vam isto“, poručio je Luković ruskim medijima.

On je dodao da se nada da „orlovi“ zbog prekinute utakmice sa Italijom neće biti izbačeni iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je na programu 2012. godine.

„Srbija bi mogla da bude diskvalifikovana, a ako se to stvarno desi, bilo bi to veoma loše za naš fudbal. Da li je realno da budemo izbačeni? Apsolutno, iako se nadamo da to toga neće doći. Ipak, svi smo svesni da su jako velike šanse da će nas zadesiti neka ozbiljna kazna. Sa druge strane, to je lekcija i za navijače drugih zemalja. Kako će se sve ovo završiti – ne znam, ali se nadam najboljem“, rekao je Aleksandar Luković.