Aleksandar Lukovic

Reprezentacija Srbije u ponedeljak putuje u Južnu Afriku na Svetsko prvenstvo, a Aleksandar Luković se nada da će “orlovi“ ostvariti rezultat koji će im omogućiti doček kakve godinama unazad doživljavaju košarkaši, vaterpolisti, odbojkaši…

Defanzivac Udinezea i reprezentacije Srbije svestan je težine posla koji očekuje “orlove“ na Mondijalu, ali i uverava da se neće uplašiti ni od jednog protivnika.

“Dobro znamo ko smo, koliko možemo i ne plašimo se nijednog protivnika, bez obzira na imena asova koji će nam se suprotstaviti. Svaki rival od nas može da dobije poštovanje, ali strah nikada“, tvrdi Luković.

On smatra da je sasvim realno da Srbija prođe u osminu finala, a potajno priželjkuje i mnogo veći uspeh, koji bi bio “začinjen“ slavljem ispred Skupštine po povratku.

“Svi mi sanjamo da i nama narod priredi veličanstven doček, kao košarkašima, vaterpolistima, Ipak, ka tom cilju treba da idemo korak po korak, a ne da stvaramo euforiju. Jedno je sigurno, a to je da silno želimo da napravimo nešto veliko i da obradujemo naciju koja nas je podržavala od početka kvalifikacija“, kaže Luković.

Aleksandar Luković nije bio zadovoljan igrom odbrane posle pobede nad Kamerunom od 4:3, ali je rekao da to može da se popravi.

„Greške u odbrani su posledica pada koncentracije, ništa drugo. Sve to može da se popravi do početka Svetskog prvenstva, jer su to sve nijanse, mada nijanse koje odlučuju utakmicu. Jesmo pobedili, ali nisam zadovoljan“, rekao je Luković.