Reprezentativac Srbije Aleksandar Luković smatra da bi odbrana trebalo da bude najveća snaga tima na Svetskom prvenstvu.

Aleksandar Lukovic

“Uprkos lošoj formi u pripremnim mečevima, odbrana će biti naša najjača karika, mada moramo da se branimo kao kolektiv. Tim se u suštini ne može podeliti na posebne delove, treba da dišemo kao jedan i kada napadamo i kada se povlačimo kako bismo uzeli loptu nazad”, izjavio je Luković.

Luković smatra da je grupa D, u kojoj su još Gana, Australija i Nemačka, ujednačenija nego što se misli.

“Mnogi vide Nemačku kao favorita, ali mislim da je vrlo mala razlika u kvalitetu između timova, pa očekujem rovovsku borbu za plasman u nokaut fazu. Odlućni smo da demonstriramo svoj kvalitet, da se lavovski borimo iako smo imali duge klupske sezone jer ne postoji ništa bitnije u karijeri od Svetskog prvenstva”.

Fudbaler Udinezea misli da Srbija ima bolji tim od Gane, sa kojom igra prvu utakmicu 13. juna.

“Kod nas ima mnogo fudbalera koji nastupaju za najbolje evropske klubove, što se ne bi moglo reći za Ganu. To ne znači da ćemo ih potceniti jer smo svesni da imaju veoma dobru ekipu. Dva Ganijca igraju kod mene u klubu – Emanuel Agjemang-Badu i Kvadvo Asamoa, Stefan Apija takođe mi je bio saigrač i tačno znam koliko će oni biti težak rival”, zaključio je Luković.

Izvor: B92