Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i naše reprezentacije koji trenutno brani boje austrijskog drugoligaša Prvi Beč (First Vienna FC) istakao je da je odluka da se Mihajlović postavi na mesto selektora pravi izbor, i dodao da je potrebno strpljenje i vera u njegov rad.

Što se reprezentacije tiče, govoriću samo o sadašnjosti…Mislim da je Mihajlović jedino i pravo rešenje za selektora. Prošao je dosta toga kao igrac, a i kao trener, i samo treba imati strpljenja i verovati u to što radi. Moram priznati da me Zvezda pozitivno iznenadila sa tri pobede u derbiju u ovoj sezoni – rekao je za Pressonline Marković.

 

Marjan Marković je izjavio da mu je najlepše bilo u Crvenoj zvezdi jer je tu osvojio nekoliko trofeja i tada je zaigrao za reprezentaciju a dodao je i da mu je Dinamo Kijev u najlepšem sećanju jer je igrao u Ligi šampiona.

Naravno, Crvena Zvezda i to prvi mandat od 2000. do 2005. godine kada sam osvojio nekoliko trofeja i zaigrao za reprezentaciju. U Zvezdi sam se afirmisao kao igrač i kao čovek i hvala joj na tome. Dodao bih jos Dinamo Kijev jer igranje u Ligi šampioni je nešto sto se ne doživljava svaki dan i naravno imao sam čast da zaigratm protiv Bekama, Totija, oba Ronalda, Karlosa, Gigsa, Nemanje i ostalih velikih igrača – kaže Marković.

Marković je istakao da su favoriti za osvajanje predstojećeg EP – Nemačka, Španija, Italija…

Naravno da velikani poput Nemačke Italije Španije, Francuske očekuju visok plasman, međutim moj tip je Italija – ocenio je Marković.

Marjan Marković je rođen 28. septembra 1981., u svojoj karijeri igrao je za Mladi Radnik, Crvenu zvezdu, Dinamo Kijev, Istru 1961 i sada se nalazi u timu „Prvi Beč“. Za reprezentaciju je nastupao od 2002. do 2008. i za to vreme je odigrao 16 utakmica.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)