Fudbalska reprezentacija Srbije je pobedom nad Severnom Irskom od 2:1 zadržala nade da može da se plasira na naredni šampoionat Evrope, a strelac pogotka koji je najavio preokret Marko Pantelić ističe da naredni zadatak, nastup u Estoniji u utorak, neće biti ni malo lak.

Marko Pantelic, Srbija-Severna Irska, kvalifikacije za EP 2012

“Velika je ovo pobeda, a manje je bitno ko je postigao gol. Mnogo važnije je koliko je ova ekipa pokazala da ima karakter. To je ono što su nas svi osporavali – da ‘ne želimo’, da ‘nećemo’, a mislim da smo ovom utakmicom pokazali svima koji su sumnjali u ovaj spoj mladih i starijih. Imamo mi i karakter i želju. A iznad svega želimo da idemo na Evropsko prvenstvo. Daćemo sve od sebe da se domognemo drugog mesta u grupi, da odemo u taj baraž i napravimo uspeh za koji su nas svi već otpisali”, iskren je Pantelić.

On je dodao da “orlove” tek očekuje težak posao.

“Sigurno da će biti teško, pobedili su Urugvaj. U pitanju je ekipa koja je na krilima, dobili su i nas ovde i neće nam biti lako. Svi misle da je Estonija nekakav ‘mačji kašalj’, a nije to više tako. Treba pobediti Estoniju u Estoniji… A nama bi ta pobeda značila mnogo, vratila bi nas u sam vrh tabele. Sa ta tri boda mi bismo bili najozbiljniji kandidat za drugo mesto. Sigurno je da moramo da damo sve od sebe da dođemo do te pobede. Prešli smo samo pola puta u ovom mini-ciklusu, osvojili smo tri boda od šest mogućih i sigurno je da idemo uzdignute glave u Estoniju. Posle ovakve pobede do koje smo stigli dobrom igrom u drugom poluvremenu moral nam je veći uoči narednog nastupa”, kaže Pantelić.

Intervju sa Markom

Izvor: BlicSport, B92