Legendarni nemački fudbaler i bivši trener Partizana Lotar Mateus uveren je da Srbija može da ostvari zapažen uspeh na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a za svoje zemljake kaže da nisu favoriti u grupi D.

 Mateus smatra da

„Ne oslanjate se više na pojedince, već ste naučili da igrate kao ekipa. To što više pažnje posvećujete kolektivu može da vas odvede daleko. Prvo mesto u grupi bi vam značajno olakšalo posao u osmini finala što znači da bi vrlo lako mogli da se plasirate među osam, pa čak i korak dalje“, smatra legenda nemačkog fudbala i dodaje da Srbija u svojim redovima ima fudbalere kojim retko koja reprezentacija može da se pohvali.

„Dovoljno je pogledati prezimena vaših igrača da bi se shvatilo koliko ste jaki. U pitanju su fudbaleri najpoznatijih svetskih klubova koji su sposobni za osvajanje trofeja. Pogledajte samo Dejana Stankovića. On je osvojio triplu krunu u Italiji i za Srbiju znači više od fudbalera, on je lider ove generacije“, uverava Mateus.

Za „pancere“ Mateus kaže da nisu favoriti.

„Nismo favoriti! Biće uspeh ako prođemo grupu. U konkurenciji Srbije i Gane plasman u narednu fazu bio bi veliki domet ove genreracije, a kasnije mora da se ide korak po korak“

Kada je u pitanju novi svetski prvak, Lotar Mateus ima dilemu.

„Moji favoriti su Španija i Brazil. Siguran sam da će jedna od te dve reprezentacije postati svetski prvak“, kazao je Mateus za „Spotrski žurnal“.

Izvor: Sportski Zurnal

Povezane vesti