Bivši trener Partizana, legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus bio je gost Partizana protiv Helsinkija: Poseta je privatne, a ne poslovne prirode. Ponovo je njegov dolazak vezan za Ligu šampiona, ali je ovog puta bio samo gost Partizana na utakmici sa Helsinkijem. Međutim, svaka njegova poseta raspali maštu mnogima, pa pošto se u ovom momentu lomi sudbina Radomira Antića na mestu selektora Srbije, odmah se pojavilo pitanje da neće Mateus na klupu “orlova”?

lotar mateus partizan 2010

– Moja poseta je samo privatne, a ne poslovne prirode. Imam kontakte sa nekim fudbalskim savezima i klubovima, ali razgovori nisu mnogo odmakli – odmah je Lotar razvejao sve sumnje. U Partizanu se osećam kao kod kuće, navijači nisu zaboravili mene i uspeh koji smo napravili 2003. godine i uvek ću rado dolaziti.

Nisu crno-beli preterano oduševili Mateusa na meču sa Helsinkijem, ali on veruje u njih.

– Partizan može mnogo bolje. Ali, ne treba zaboraviti da je ekipa još u pripremnom periodu i da će biti sve bolja. Nije zato što sam ga ja trenirao, nego je Saša Ilić još jednom pokazao da je igrač jedinstvene klase, pleni fudbalskom inteligencijom. Iliev je pokazao kako i iz pet dana treninga može da se izvuče dobar posao – utisci su Lotara Mateusa.

Povezane vesti