Lotar Mateus navijaće za Nemačku i Srbiju u Južnoj Africi. Prednost „orlova“ u odnosu na „pancere“, po mišljenju bivšeg trenera Partizana, je u Dejanu Stankoviću.

Mateus smatra da

Bivši trener Partizana Lotar Mateus na predstojećem Mundijalu navijaće za dve reprezentacije. Pogađate o kojim timovima je reč…

Naravno, o Nemačkoj i Srbiji!

Poslednji kapiten Nemačke koji je podigao „zlatni globus“ u razgovoru za „Novosti“ iznosi svoja očekivanja na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

„Ako govorim iz srca, onda navijam da u drugi krug prođu Nemačka i Srbija“, počeo je jedini trener koji je uspeo da srpskog prvaka uvede u Ligu šampiona.

„Međutim, isto tako i ako treba objektivno da procenjujem kvalitete ekipa, opet ću izdvojiti iste dve reprezentacije“, dodao je Mateus učesnik pet Mundijala, a zatim i objasnio: „Nemačka, najpre, zato što je uvek prava ekipa na velikim takmičenjima, jača nego što to ljudi misle pre početka šampionata. A, Srbija zato što je ‘izrasla’ u izvanredan tim, pravi, ozbiljan kolektiv, kojem držim palčeve da taj kvalitet zadrži i na Mundijalu.“

Ipak, Nemac je još jednom potvrdio svoje reči o afričkom iznenađenju na Mundijalu.

„Mesecima unazad govorim da će jedna od afričkih selekcija doći daleko na SP. Zato Ganu moramo svi uzeti za ozbiljno.“

Mateus smatra da je Srbija konačno dobila pravu, „punoletnu“ ekipu…

„To je čvrst tim, a ne skup brojnih sjajnih individualaca. Ali, isto tako uspela je i da sačuva izuzetan pojedinačni kvalitet, pa ima nekoliko fudbalera koji mogu potezom da reše utakmicu. Ne volim da izdvajam igrače, ali smatram da je kapiten Dejan Stanković ključna figura tima. Koliko će daleko Srbija da stigne, to zavisi samo od nje. Jedan savet: velika takmičenja umeju često da pokvare atmosferu u ekipi! To je možda najvažnija stvar koju svaka selekcija mora da sačuva“, poručio je Mateus, kome je najdraži meč protiv Jugoslavije bio na šampionatu u Italiji.

Po njegovom mišljenju svaki duel reprezentacija Jugoslavije i Nemačke bio je poslastica za sve ljubitelje fudbala. Ovaj put „elfu“ će se prvi put suprotstaviti samostalna Srbija.

„I ovog puta obe reprezentacije su izvanredne, a presudiće veći motiv u tom trenutku. Ono što je prednost Srbije je što će imati vođu na terenu, Dejana Stankovića, dok je lider Nemačke, Mihael Balak, ostao kod kuće zbog povrede. To je krupna stvar za ovaj nivo takmičenja“, zaključio je Lotar Mates.

Izvor: Mondo

Povezane vesti