Fudbaleri Srbije igraju sa Estonijom u 20 i 30 časova možda odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Izabranici selektora Vladimira Petrovića znaju da samo pobeda u Talinu ostavlja nade za drugo mesto na tabeli grupe C i odlazak u baraž za EURO2012, dok bi poraz, iako ne i matematički, značio da Srbija neće igrati na sledećem velikom fudbalskom takmičenju.

U slučaju neuspeha, neverovatan sunovrat ekipe koja je sa velikim ambicijama išla na Svetsko prvenstvo bi bio kompletiran, posle neočekivanih poraza, nemilih scena, utakmica bez navijača i narušene nekada fantastične atmosfere… U slučaju pobede „orlovi“ bi bili na dobrom putu da povrate ono što ih je krasilo pre samo godinu dana.

„Orlovi“ će na ovoj utakmici biti jači za Nemanju Vidića i Nikolu Žigića, ali u moru problema sa povredama nije sigurno koliko će dvojica važnih igrača moći da odigraju. Žigić je rekao da je potpuno spreman, ali oprezni Pižon nije želeo da mu garantuje 90 minuta.

Veliku ulogu igraće i uslovi, jer je ekspediciju Srbije dočekalo izuzetno hladno i vetrovito vreme, a teren je u veoma lošem stanju. Temperatura u Talinu je trenutno nula stepeni, a prema nekim najavama tokom dana bi ponovo mogao da padne sneg.

Estonci znaju da je reprezentacija Srbije veoma motivisana, ali žele da pokažu da trijumf od 3:1 u Beogradu nije bio slučajnost.

Live prenos kao i uvek ce te naci ovde na BeliOrlovi.rs

Izvor: BlicSport