Vest o pobedi fudbalera Srbije nad Nemačkom brzo je obišla svet. U komšiluku se hvali odlična strategija Radomira Antića protiv Joakima Leva.

Hrvatski portal “24 sata” prisetio se prognoze hobotnice Paula iz Zoološkog vrta u Oberhauzenu, o čemu smo pisali juče, pa je izveštaj započeo naslovom: “Hobotnica je bila u pravu, Srbi pobedili Nemce”.

Jovanovic tri prsta - Srbija-Nemacka SP2010 Juzna Afrika

Portal Indeks konstatuje da Nemci ne znaju sa Balkancima uz naslov “Srbi se nakon žestokog dvoboja vratili u život”, zatim Jutarnji list bez mnogo emocija donosi tekst “Srbi pogotkom Jovanovića savladali Nemce”, dok bosanski portal Sarajevo-X piše da je Stojković odbranio penal, a Srbija trijumfovala.

Nemačka je u šoku zbog poraza a tiražni Bild upravo to i potvrđuje naslovom: “Šok na Mondijalu, Klose isključen, Poldi promašio penal”, a Kiker piše da je loše izvedeni jedanaesterac odlučio pobednika.

Britanski mediji hvale igru Srbije. Bi-Bi-Si piše da je Jovanović golom šokirao Nemce, a San se naslovom “Gospodin Uzvišeni” klanja Stojkoviću uz tvrdnju da se Nemačka srušila posle crvenog kartona i promašenog penala.

Gardijan hladno konstatuje da je Srbija pobedila Nemačku, a Dejli mejl da je Srbija zaustavila Nemačku zahvaljujući Jovanoviću. Španska Marka piše da se Srbija pobedom izjednačila sa Nemačkom na tabeli, dok As donosi naslov: “Promašaj Podolskog koštao Nemce poraza”.

Najbolji i najkraći opis pobede nad Nemcima dao je francuski L’ekip: “Senzacionalni Srbi!”.