Trener engleskog premijerlilgaša Vulverhemptona Mik Mekarti izrazio je očekivanje da će fudbalska reprezentacija Srbije proći prvi krug takmičenja na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

„Lako ste se plasirali na Mondijal, bili prvi u teškoj kvalifikacionoj grupi. Igrate odličan fudbal i zato verujem da ćete proći prvi krug“, rekao je Makarti srpskim izveštačima u Johanesburgu, gde radi kao stručni konsultant na radiju Bi-Bi-Si (BBC) i kolumnista dnevnika Gardijan.

Mik Makarti ima lepo misljene o Miljasu

On je priliku da upozna deo srpske reprezentacije imao i kroz saradnju sa Nenadom Milijašem, koji nastupa za Vulverhempton. Iako standardan u dresu Srbije, Milijaš na kraju sezone nije imao mesta u startnoj postavi Vulvsa, tima koji se borio i izborio za opstanak u Premijer ligi.

„Nenad je fantastičan fudbaler, izuzetno je jak na lopti, ali nedostaje mu brzina i moraće da radi na tome“, naveo je Makarti.

On je potom srpske novinare upitao da li će Milijaš igrati za Srbiju na današnjoj utakmici sa Ganom u Grupi D Mondijala, a pozitivan odgovor na to pitanje izmamio mu je osmeh.

Izvor: Blic

Povezane vesti