Svetsko prvenstvo 2010.Centralni odbrambeni fudbaleri reprezentacije Nemačke Per Mertezaker i Arne fridrih znaju odakle im preti naveća opasnost u prvom meču na Mondijalu u kojem će „panceri“ igrati protiv Australije.

Per Mertesacker

– Tim Kejhil je veoma iskusan fudbaler koji već godinama igra u premijer ligi. On je najopasniji igrač reprezentacije Australije i od njega će polaziti sve akcije. Pokušaćemo da ga zaustavimo tako što će jedan naš igrač uvek biti uz njega što će mu prilično otežati posao. Ako bude potrebno imaće i dva čuvara, otkriva Mertezaker.

Fudbaler Verdera tvrdi da su sve misli reprezrentativaca Nemačke okrenute ka meču protiv Australije, dok će se o duelima protiv Srbije i Gane razmišljati kada za to dođe vreme.

– Skoncentrisani smo na prvu utakmicu, zato što znamo da je to najvažniji meč odnosno da su na početku takmičenja po grupama moguća brojna iznenađenja. potrebno je da osvojimo što više bodova i to što je pre moguće. Ne želim da razmišljam negativno, ali bi eventualni poraz od Australije bio veoma loš start za nas, objasnio je Mertezaker.

Povezane vesti