Selektor Siniša Mihajlović namerava da stvori ekipu borbenog duha, kao što su naši „delfini“

Mihajlović: Hoću da budemo kao vaterpolisti!

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović na predstavljanju spiska igrača za prijateljsku utakmicu u Beogradu sa selekcijom Republike Irske, 8. avgusta na stadionu Crvene zvezde, obrazložio je svoj izbor kandidata, kao i razloge zbog kojih pojedinci nisu u timu.

Mihajlovićev cilj je da od ekipe napravi kolektiv nalik vaterpolo reprezentaciji, koja uvek izgra za Srbiju i navijače.

– Nezavisno od toga da li će vaterpolisti osvojiti medalju na OI ili neće, želim da budemo kao oni. Ti momci uvek daju više od sto odsto svojih mogućnosti, pa nije čudo što ih narod voli i ceni, zbog čega svi moramo da skinemo kapu pred njima – rekao je Mihajlović.

O igračima Partizana i Crvene zvezde:

– Razočaran sam. Oni misle da je dovoljno to što su zaigrali za velike klubove. Tako neće moći u reprezentaciji. Mnogo toga ću im reći narednih dana kada se nađem s njima u četiri oka.

O Srđanu Mijailoviću:

– Mijailović je profil kakav je potreban mojoj ekipi za igru koju planiram da stvorim. Takvog igrača nema u srpskom fudbalu.

O Lazaru Markoviću:

– I novinari su krivi za njegovu formu, jer se pišu bajke posle dve dobre utakmice. Vidim ga kao napadača, koji neće biti opterećen defanzivom, ali će po dobijanju lopte morati da se okrene i krene u dribling.

O Ademu Ljajiću:

– Nije me pozvao.

O Žigiću, Krasiću i Jovanoviću:

– Ako igraju i postižu golove za svoju ekipu, nisam lud da ih ne pozovem.

O Ljubomiru Fejsi:

– To što ga sada nema ne znači da je otpisan.

O taktici:

– Protiv Iraca ćemo nastupiti u jednom poluvremenu sa špic igračem, a u drugom ćemo probati bez njega. Ako nemamo dobre napadače, nikom ništa. Pravićemo taktiku bez njih.

(Miloš Mirković, Beli Orlovi)