Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Siniša Mihajlović, izjavio je za hrvatske medije da je na poziciju selektora reprezentacije Srbije došao zbog toga što mu je san da vodi „Orlove“ a da je i jedan od razloga to što je Hrvatska rival u kvalifikacijama.

Siniši Mihajloviću jedan od motiva za preuzimanje reprezentacije Srbije to što je u kvalifikacijama protivnik Hrvatska

Siniša Mihajlović, selektor Srbije

Jedan od razloga zašto sam prihvatio ponudu da budem selektor Srbije je i taj što igramo sa Hrvatima u kvalifikacijama za Mundijal. Oni su mi veliki motiv. Hrvatska je trenutno favorit, ima bolju ekipu, što je potvrdila i dobrim igrama na Evropskom šampionatu. Iskreno, mislim da će Hrvati biti prvi u grupi, dok ćemo se mi sa Belgijom boriti za drugo mesto – rekao je Mihajlović za hrvatski magazin Sport Maks.

Mihajlović je ocenio da njegovo neprijteljstvo sa selektorom „Vatrenih“ Igorom Štimcem nema veze sa fudbalom i da će mu pružiti ruku pred duel dve reprezentacije.

Vaspitanje i poštovanje prema poslu kojim se bavim nalažu mi da se pozdravim sa svakim kolegom. Kao selektor Srbije moram da budem primer mojim fudbalerima, navijačima i kompletnoj zemlji. To što Štimac i ja ne razgovaramo nema veze sa fudbalom. Zbog toga što predstavljam Srbiju ponašaću se kako dolikuje, ali da se sretnemo na ulici ne znam da li bismo se podravili.

Mihajlović je još jednom naglasio da će u redove „Orlova“ uvesti red i disciplinu i da će se i ubuduće držati principa vezanih za himnu.

Kada sam igrao u reprezentaciji nije bilo reda. Nismo imali trenera od autoriteta i svako je radio šta je hteo. Sada toga više neće biti. Uveo sam standarde koji vrede u Evropi, a postavio sam sebi dva cilja. Prvi je da odemo na Mundijal u Brazil, a drugi da promenimo mišljenje Evrope i sveta o našim navijačima. Kada je u pitanju himna, uvek sam tokom igračke karijere zavideo rivalima na tome. Mi nismo mogli da pevamo himnu jer ona nije ni bila naša, već jugoslovenska. Zbog toga mi je bilo krivo, a onda sam sebi rekao da, ako ikada budem selektor svi moji igrači će morati da pevaju himnu. Sada svi pevaju, ko neće, za njega nema mesta u timu – poručio je selektor Srbije Siniša Mihajlović.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)