Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović oštro je odgovorio bivšem treneru Zvezde Robertu Prosinečkom na tezu da je Hrvatska bolja od Srbije u ovim kvalifikacijama.

Mihajlović je naveo kako Prosinečki ne bi dao takvu izjavu da je i dalje trener Crvene zvezde jer su „Hrvati hrabri samo u Hrvatskoj“ i da su van nje „kao male mace“.

Da, da… To je normalno da su Hrvati bolji i da treba da budu bolji. Belgijanci i Škoti su takođe bolji od nas, mi smo tu u rangu Velsa. Meni je drago što oni tako misle. Na papiru je uvek neko bolji, a neko lošiji, što ne znači da će tako da bude i na terenu. Mene takve izjave ne mogu da isprovociraju, svako ima pravo na svoje mišljenje. Da je Robi ostao u Zvezdi, ne verujem da bi rekao da su Hrvati toliko bolji od Srba. Oni su svi hrabri kad odu u svoju zemlju, a kada su ovde, onda su onako kao „male mace“. Za razliku od mene, odnosno našeg naroda, to je razlika između nas i njih.

Novinari Sportskog žurnala su odmah upitali Prosinečko šta misli od izjavi Mihe.

Miha, očigledno, nije shvatio to što sam rekao. Trebao je bolje da pročita, pa onda da komentariše – istakao je Prosinečki i ponovio svoju tezu o tome kako je Hrvatska u ovom trenutku bolja, odnosno kako je Mihajloviću teže jer je Štimac u ruke dobio formiran tim.

Srbija 12. oktobra igra utakmicu protiv Belgije na Marakani.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)