Selektor Srbije Siniša Mihajlović saopštio je spisak igrača na koje računa u dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Između ostalih, na golu je Stojković a u napadu je i Miralem Sulejmani.

Mihajlović izabrao igrače za Škotsku i Vels

Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić, Damir Kahriman,

Odbrana: Branislav Ivanović, Neven Subotić, Matija Nastasić, Aleksandar Kolarov, Nikola Maskimović, Milan Biševac, Aleksandar Luković, Nenad Tomović.

Vezni red: Srđan Mijailović, Nemanja Matić, Miloš Ninković, Aleksandar Ignjovski, Dušan Basta, Ljubomir Fejsa, Radoslav Petrović, Dušan Tadić, Filip Đuričić, Nemanja Tomić, Darko Lazović.

Napad: Zoran Tošić, Marko Šćepović, Miralem Sulejmani, Lazar Marković i Dejan Lekić.

Mihajlović je rekao da naša reprezentacija nije najbolja, ali da ima kvalitet za plasman na Svetsko prvenstvo.

Ostalo je još pet dana do prve utakmice sa Škotskom i rano je za tremu, čak i ukoliko je bude, biće to ona pozitivna, koja prestaje kad počne utakmica. I kao igrač nisam bio od onih koji ne mogu da spavaju noć pre meča. Kvalitetniji smo i od Škotske i od Velsa, ali za povoljan rezultat neće biti dovoljno samo da izađemo na teren. Moraćemo da pružimo maksimum – rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u hotelu „Hajat”.

Popularni „Miha“ kaže da pažljivo posmatra očekivanja javnosti.

Dobro poznajem naš narod, mi mislimo da smo najjači na svetu, što naravno nije tačno. Dobro je što imamo visoko mišljenje o sebi, ali samo kad imamo pozitivne rezultate. Moji igrači, ceo Fudbalski savez Srbije i ja verujemo da možemo u Brazil, iako znamo da će biti mnogo teško. Kvalifikacije su duge i uvek ima vremena da se stvari poprave – istakao je Mihajlović.

Mihajlović je dodao i da bi četiri boda iz ove dve utakmice bio dobar rezultat.

Utakmica Škotska – Srbija igra se 8. septembra u 16:00 na stadionu u Glazgovu dok je susret Srbija – Vels na programu 11. septembra od 20:30 na stadionu Karađorđe. Prenos oba susreta ,kao i uvek, možete da pratite na našem sajtu.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)