Stokholm je poslednja stanica reprezentacije Srbije na ovoj mini-turneji, u prethodne dve utakmice zabeležili smo dva poraza, od Francuske 2:0 i od Španije 2:0, ali Siniša Mihajlović je rekao da je video pozitivne i negativne stvari u reprezentaciji.

Siniša Mihajlović smatra da smo mogli da igramo sa

Siniša Mihajlović, selektor Srbije

U svakoj utakmici menjamo po deset igrača, a svi oni su mladi i nisu igrali do sada zajedno. Za protivnike smo imali timove koji već nekoliko godina unazad igraju zajedno. Takođe su u ovom trenutku mnogo jači od nas. Zahvaljujem se igračima koji će posle završenih prvenstava biti u karantinu 15 dana. Glava im je puna i karantina i utakmica, ali su se korektno ponašali i davali maksimum na treninzima. To nije dovoljno, ali će biti bolje. Mislim da ćemo spremni dočekati kvalifikacije za Svetsko prvenstvo – objasnio je Mihajlović svestan da će na turneji biti problema.


Mihajlović je istakao da ove dve utakmice nismo mogli da dobijemo, ali da smo igrali u najjačem sastavu da bi na terenu bila izjednačenija slika.

Ove dve utakmice nismo mogli da dobijemo, ali da smo igrali u najjačem sastavu bilo bi izjednačenije. Pre početka turneje znali smo da će biti problema. U svakom slučaju ima pozitivnih i negativnih stvari i treba mnogo da se radi jer smo promenili sistem igre. U odbrani su sada trojica i treba da se radi. Kada je reč o odbrani i sredini, pripremićemo se, ali će u napadu biti malo problema. Dušan Tadić je odlično odigrao protiv Francuza i bio je jedan od najboljih. U ovim utakmicama treba sve da ih vidimo, i onda ćemo da pravimo tim.

Selektor je prokomentarisao i narednog protivnika – Švedsku.

Igraćemo sa selekcijom koja igra kao Škotska ili Vels. Mogli smo da igramo sa timovima slične snage ili lošijim, i da sve bude super, da se pobedi. Ne znači nam takva pobeda jer rezultat nije bio u prvom planu. Želeli smo jače protivnike, da bismo videli što više nedostataka. Videćemo kako će biti protiv Šveđana, ali mi je mnogo toga jasnije. Cilj je ispunjen, da se igrači bolje upoznaju – zaključio je Mihajlović čiji će tim igrati u avgustu protiv Republike Irske.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi) Foto:(AP Photo/Keystone/Ennio Leanza)