Siniša Mihajlović, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, izneo je svoj stav po pitanju stranaca u reprezentaciji. Fudbaler Vojvodine, Oumaru, rekao je da nebi imao ništa protiv da obuče dres Srbije, a selektor je osetio potrebu nakon ove izjave da iznese svoj stav o tome.

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović

Već neko vreme naša reprezentacija ima problema sa napadačima, tačnije njihovim kvalitetom i efikašnošću. I pre Mihajlovića su selektori pokušavali sa nekim novim ili pak starim imenima, ali nije to bilo to. Otuda je nastala priča sa fudbalerima koji pored svog državljanstva poseduju i Srpsko, takozvani naturalizovani Srbi. Najviše pažnje privukao je bivši napadač beogradskih crveno i crno belih, Kleo.

Radomir Antić je rekao da će posmatrati Klea i da će pratiti njegov put ka dresu „Orlova“, ali ta priča nije doživela svoj procvat jer je Antić nedugo potom bio smenjen sa funkcije selektora reprezentacije Srbije.

Sada se ponovo pojavila ova priča sa strancem u našoj reprezentaciji, tačnije posle izjave jednog od najboljih fudbaler novosadske Vojvodine Oumarua da nebi imao ništa protiv da zaigra u dresu „Orlova“. Mihajlović je brzo nakon ove izjave izneo svoje mišljenje po pitanju stranaca u našoj reprezentaciji i razrešio sve dileme.

Drago mi je što hoće (Oumaru) da igra i peva himnu, za razliku od nekih naših igrača. Ipak, dok sam ja selektor nijedan stranac neće igrati za Srbiju, pa ni Oumaru. Razlog? Ne mogu da osećaju Srbiju kao domaći igrači. Dakle, dres državnog tima nosiće oni koji su rođeni u Srbiji ili su im roditelji iz Srbije. Kameruncu hvala, a novi selektor, možda bude mislio drugačije, pa pozove i Oumarua i Klea. Kod mene to ne dolazi u obzir.

Kakvo je vaše mišljenje po pitanju stranaca u dresu reprezentacije Srbije?