Legenda srpskog fudbala, Siniša Mihajlović, danas je ozvaničio saradnju sa FSS-om ali i naveo da se Stanković i Vidić neće vratiti u reprezentaciju Srbije i time potvrdio da će se reprezentaciji zasnovati na mladim igračima.

Vrlo ambiciozan potez je Mihajlović napravio odmah a to je da će svi igrači koji su pozvani morati da potpišu ugovor da će da poštuju nekoliko načela ali i da bi igrali za reprezentaciju.

Igrači će ubuduće morati da znaju himnu Srbije „Bože pravde“, moraće da se ponašaju profesionalno na terenu kako bi bili za primer mlađim fudbalerima.

 

Mihajlović je rekao da mu je danas (21.5). najsrećniji dan u životu jer je postao selektor svoje zemlje i zato što će je odvesti na SP u Brazilu 2014.

Znao sam da ću postati selektor i da će se to kad tad deseti i ja sam najsrećniji čovek na svetu. Ubeđen sam da ćemo napraviti rezultat i da se možemo plasirati u Brazil. Nisam došao zpog novca, jer sam u Italiji imao ponude klubova koji su mogli da mi nudili više, ali sam želeo da ostvarim san, rekao je Mihajlović.

Mihahlović je odbacio mogućnost povratka Stankovića i Vidića.

Nijedan od njih se ne vraća u nacionalni tim jer sam razgovarao sa njima i to je jasno. Oni će pratiti događanja”, izjavio je Mihajlović.

Stručni štab Mihajlovića činiće pomoćni trener Emilijo de Leo, trener golmana Aleksandar Kocić, te Nenad Sakić i profesor Saša Janković.

Igrači će se u utorak od 12 časova sakupiti u Staroj Pazovi.