Velika „prašina“ se digla zato što je Siniša Mihajlović udaljio iz reprezentacije Adema Ljajića, a razlog za ovakvu odluku je taj što mladi fudbaler nije pevao himnu Srbije na utakmici sa Španijom.
Siniša Mihajlović je izjavio kako preko nekih stvari ne može i neće da pređe.
Selektor Mihajlović je naglasio da je Ljajić izbačen iz reprezentacije zbog kršenja ugovora koji su svi fudbaleri potpisali. Pred polazak „Orlova“ za Francusku, Mihajlović je dao izjavu gde je objasnio svoj potez.

Svi igrači dobili su ugovor na početku priprema, koji su pročitali i potpisali. To je za mene značilo da se slažu sa svim odredbama i da će ih se pridržavati. Moglo je da bude i onih koji se ne slažu, koji ne žele da ga potpišu i oni sada ne bi bili sa nama. Postoje stvari preko kojih ne mogu i neću da pređem, a jedna od njih je pevanje himne. Ako neko nosi dres i grb Srbije, treba da reprezentuje zemlju u svakom trenutku. Razgovarao sam sa Ljajićem, ali nije mogao da mi objasni u čemu je bio problem. Rekao je samo da su u pitanju bili privatni razlozi. Žao mi je, on je igrač na koga sam računao i ovo nije bila odluka isključivo protiv njega. Isto bi bilo i da je bilo koji drugi igrač to uradio… trebalo je ranije da pričamo da postoji neki problem, ovako, doveo me pred svršen čin – rekao je Mihajlović, a prenosi FSS.

Mihajlović je podsetio na svoju izjavu tokom njegove promocije na mesto selektora gde je naglasio da će njegov glavni cilj da bude plasman na Svetsko prvenstvo i disciplina u reprezentaciji.

Rekao sam tada da ćemo imati dva cilja: rezultatski – da se kvalifikujemo na svetsko prvenstvo i drugi, moralni, da promenimo mišljenje o Srbiji u međunarodnim organizacijama. Svaki igrač treba da bude oprimer, na terenu i van njega. Isto važi i za navijače, oni su najbolji na svetu dok nas bodre kao protiv Španije u Sent Galenu, ali onda sve pokvare bacanjem petardi i dimnih bombi. To ne sme da se radi. Mislim da ti izuzeci, koji su u manjini, ne vole svoju zemlju i ne žele joj dobro kad se tako ponašaju – zaključuje Mihajlović.

ANKETA: Da li bi ste i vi, kao Mihajlović, izbacili Ljajića iz reprezentacije zbog ne pevanja himne?.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)