Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović saopštio je spisak fudbalera na koje će računati u mečevima protiv Hrvatske i Velsa. Između ostalih, na spisku su se našli i Nikola Maskimović fudbaler Torina i Nemanja Matić fudbaler Benfike!


Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović


Siniša Mihajlović je imao nesuglasice sa Nemanjom Matićem, a to je potrajalo duže nego što je iko mogao da nasluti. U međuvremenu Srbija ima samo još teoretske šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu, a Nemanja Matić je postao jedan od najtraženijih zadnjih veznih na svetu.

Ko je iz ovoe priče izašao kao dobitnik? Srbija definitvno nije, jer će Brazil po svemu sudeći ostati samo san za naše fudbalere. Bilo kako bilo, Srbija ispred sebe ima dva izuzetno teška meča. Prvi je na Marakani protiv Hrvatske, a drugi protiv Velsa na njihovom terenu.

Mihajlović je za ove mečeve odlučio da pozove i spomenutog Matića kako bi pojačao vezni red Srbije i Maksimovića koji će možda dobiti priliku da zaigra u centralnom delu Srpske odbrane. Spisak fudbalera na koje će Mihajlović računati u spomenutim mečevima izgleda ovako:

Golmani: Vladimir Stojković, Damir Kahriman, Branimir Aleksić.
Odbrana: Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Neven Subotić, Milan Biševac, Aleksandar Kolarov, Nenad Tomović, Matija Nastasić, Nikola Maksimović.
Sredina terena: Ivan Radovanović, Ljubomir Fejsa, Luka Milivojević, Radosav Petrović, Nenad Krstičić, Nemanja Matić i Dušan Basta.
Napad: Filip Đuričić, Dušan Tadić, Lazar Marković, Zoran Tošić, Miralem Sulejmani, Aleksandar Mitrović i Filip Đorđević.

(D.Jevremović, BeliOrlovi)