Selektor reprezentacije Srbije istakao je kako na funkciju selektora Srbije nije došao zbog novca i da će ispuniti svoje obećanje o napuštanju selektorske pozicije ukoliko se ne kvalifikujemo na predstojeće Svetsko prvenstvo, kao i da nije u sukobu sa Kolarovom i Ivanovićem kao i brojnih drugih pitanja.

Mihajlović veruje u odlazak u Brazil


Mihajlović kaže da mu je savest čista i da nema ništa protiv analize njegovog dosadašnjeg rada.

Cilj FSS jeste jedno od dva naredna velika takmičanja, ali moj je da se sada kvalifikujemo. Ja kao trener ne mogu da ostanem ako ne ostvarim cilj, jer nisam došao u Srbiju da kradem i uzimam pare, već je to za mene čast. Mogao sam da imam i ugovor od četiri godine, ali nisam prihvatio. Ipak i da je bilo tako, opet bih rekao da ću da odem posle dve godine ako se ne kvalifikujem za Mundijal. – rekao je Mihajlović u intervjuu Tanjugu.

Selektor reprezentacije Srbije složio se da rezultati u poslednja dva meseca nisu zadovoljavajući.

Poraz od Belgije je previsok po onome što smo pokazali na terenu. Igrali smo odlično 60 minuta, a poslednjih 30 nismo izgledali kao ekipa. To me najviše boli. Protiv Makedonije došlo je do psihološkog pada, a ušli smo i sa malo straha u meč. Tu utakmicu nismo odigrali kao ove prethodne. Poraz protiv Makedonije sigurno više boli od onog protiv Belgije zbog načina na koji je došlo do njega. – istakao je strateg „orlova“.

Mihajlović veruje da Srbija može do Svetskog prvensta bez obzira na stanje na tabeli na kojoj su Hrvatska i Belgija šest bodova ispred „Orlova“.

Verujem da imamo šanse, ima još šest utakmica do kraja. Ako odigramo kao protiv Velsa i većim delom meča protiv Belgije, možemo sve. Ako igramo 30 minuta kao protiv Belgije ili uplašeno protiv Makedonije, onda su nam male šanse. Ko to kaže da Srbija ne može da pobedi Hrvatsku u Hrvatskoj? Dok nas matematika ne izbaci, ja verujem i moji će igrači da veruju u plasman. Pokazali smo da svakog možemo da pobedimo, ali i da izgubimo. – zaključio je Mihajlović.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)