Selektor Srbije Siniša Mihajlović ističe da je izjavom da će Hrvatska biti prva u grupi prebacio pritisak na „komšije“.
Siniša Mihajlović smatra da bi za fudbal bilo bolje da Zvezda prekine dominaciju Partizana.


Mihajlović je pojasnio neke svoje izjave koje je dao hrvatskim medijima.

Rekao sam da će Hrvatska biti prva, da bih na njih prebacio pritisak. Ako mi budemo drugi ne bismo mnogo izgubili, dok oni gube sve, rekao je „Sportu“ Mihajlović i ponovo naglasio da ne bi prihvatio mesto selektora da ne veruje da će Srbija otići u Brazil.

Navijači Partizana su dosta ljuti izjavom Mihajlovića i smatraju da ne bi trebalo da navija da Prosinečki Zvezdi donese titulu i da bude neutralan.

Niti sam želeo da nekoga uvredim, niti da omalovažim. Mislim da bi bilo bolje da dominacija jednog kluba ne traje tako dugo i da bi Zvezdin povratak na vrh bio dobitak za srpski fudbal. Isto bih rekao kada bi bilo obrnuto, dodaje Siniša Mihajlović.

Mihajlović je demantovao da su „vrata zaključana“ za Nikolu Žigića i Marko Pantelića i naglasio da su mladi igrači prioritet, što se tiče Slobodana Rajkovića – Mihin stav je jasan.

Neće dobiti poziv za naredne akcije, postupio je nepromišljeno i sada snosi posledice“, poruka je selektora Srbije koji uskoro stiže u Beograd, naredne nedelje će biti u Humskoj, pa na „Marakani“ u revanš mečevima „Večitih“ u drugom kolu evro – kvalifikacija.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)