Potez selektora naše reprezentacije da zbog ne pevanja himne isključi Adema Ljajića iz reprezentacije uzburkao je javnost u Engleskoj jer i pojedini fudbaleri engleske reprezentacije ne pevaju himnu.

Kolumnista

Roj Hodžson, selektor reprezentacije Engleske

A šta mi dobijamo? Vejn Runi mumla nešto sebi u bradu, nekada čak i ne pomera usne. Mogu li da predložim novom selektoru Engleske, Roju Hodžsonu, da (pred meč sa Belgijom, koji je odigran posle objavljenog članka) insistira da čitav tim peva himnu iz srca a da oni koji to ne urade – čuju od selektora da neće ići na EURO2012?“, piše kolumnista „Dejli Mejla“ Kelvin Mekenzi.


Makenzi se poziva na odluku Mihajlovića i smatra je ispravnom.

Hodžson bi trebalo da uzme primer selektora Srbije, koji je uradio upravo to, udaljio iz ekipe igrača (Adema Ljajića) koji nije pevao himnu pred meč sa Špancima. Pa kako to da 90.000 navijača Engleske ima više patriotizma u svojim glasovima nego odabranih 11 koji su plaćeni da tu istu publiku uveseljavaju? Da li zvezde misle da su njihove velike plate dovoljne da oni postanu ‘bolji’ ljudi nego što su to gledaoci? Voleo bih da vidim naše vatrogasce i spasioce u engleskim dresovima – oni možda nemaju toliko (fudbalskog) talenta, ali bi dali sve od sebe. Pevali bi himnu na oduševljenje publike. A engleski fudbaleri neka zapevajeu. Ako nemaju talenta, poslao bi ih na Evroviziju. Tamo teško da možemo da budemo još gori“, zaključuje kolumnista „Dejli Mejla“, aludirajući na plasman legendarnog Ingelberta Hamperdinka na pretposlednje mesto ovogodišnjeg takmičenja za najlepšu pesmu Evrope

OVDE možete da pročitate ceo tekst.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)