Omladinska reprezentacija Srbije je, najblaže rečeno, loše startovala na Evropskom prvenstvu u Estoniji, poraz od čak 3:0 nije niko očekivao i sada protiv Engleske „Orlići“ moraju da pobede ili makar odigraju nerešeno protiv Engleske kako bi sačuvali šansu za plasman u polufinale. Da stvar bude gora, reprezentacija Hrvatske i Engleske su u prvom kolu odigrale nerešeno tako da su sad „Orlići“ na poslednjem mestu uz gol razliku -3.

Mijailović:

Srđan Mijailović je ubeđen da je svima poraz od Francuske teško pao i da će se svi maksimalno truditi da poprave utisak, u petak, protiv Engleske.

Svi smo bili ljuti na sebe posle meča sa Francuskom. Zaista nismo izgledali dobro u tom duelu i za to nema opravdanja, bez obzira na činjenicu što su oni jedan od favorita na ovom šampionatu. Turnir još uvek traje, imamo i dalje priliku da se plasiramo u polufinale. To je i ono što nas motiviše pred duel sa Engleskom’, ističe Mijailović, a prenosi zvanični sajt UEFA.

Mijailović kaže da su dugo razgovarali u svlačionici posle utakmice i da su se dogovorili da će se svi truditi maksimalno da odigraju dobro i da pobede Englesku.

Ostavićemo srce na terenu i pokazati svima da nismo slučajno ovde“, poručio je Mijailović i dodaje da mu ovo prvenstvo i lično puno značči jer Srbija prvi put učestvuje na njemu.

Uz to i kapitenska traka mi uliva visok nivo odgovornosti i pokušavam da pozitivno utičem na moje saigrače“, izjavio je Mijailović.

Utakmica SRBIJA – ENGLESKA počinje u 16:00 a direktan prenos je na EuroSport-u.

Tabelu i rezultate U19 Evropskog prvenstva pogledajte OVDE.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)