Nije tajna da Vladimir Petrović Pižon ima nameru da vrati Milana Biševca pod zastavu Srbije zbog odlične forme pouzdanog štopera. Kapiten Valensijena i nekadašnji defanzivac Crvene zvezde, koji je u karijeri sakupio tri nastupa za naš nacionalni tim (debitovao protiv Češke 2006. kod Klementea), otkrio je u razgovoru za Alo! da bi mu bila čast da ponovo poleti s „orlovima“, ali da to ne zavisi od njega, već od selektora.

– Nema ničeg lepšeg od igranja za svoju zemlju. Iskreno, vrlo mi je drago ako me selektor Petrović ima u planu jer to znači da neko prati moje igre u Valensijenu. Naravno, ne želim da se namećem, već samo kažem da ću učiniti sve da opravdam poverenje ukoliko mi se ukaže prilika – iskren je Biševac.

Poznato je da ste uspešno sarađivali sa Petrovićem 2004. na EP za mlade u Nemačkoj. Zbog toga ne čudi što vas selektor ima u planu?

– Tačno! Zajedno smo išli do srebra pre šest godina. Bio je to fantastičan i uspešan period. Pižon i ja imamo iskren i lep odnos. Nije da mu se dodvoravam, već samo pričam kako jeste.

U Francuskoj već pune tri godine igrate na viskom nivou, smatrate li da imate šta da ponudite reprezentaciji Srbije?

– Tvrdim da snage i motiva imam na pretek! Osim toga, brojni jaki mečevi u francuskom šampionatu omogućili su mi da dobijem na samopouzdanju i iskustvu. Takođe, zna se da bih za Srbiju ostavio srce na terenu. Smešno je pričati o tome kolika je čast predstavljati zemlju u kojoj si rođen.

Verujete li da je Pižon pravo rešenje za vruću klupu našeg nacionalnog tima i da će na pravi način zameniti Antića?

– Tu nema dileme! On je sjajan trener koji ume da napravi odličnu atmosferu, u to sam se lično uverio dok sam bio član mlade reprezentacije. S njim smo nedvosmisleno na pravom putu.

Znači verujete da „orlovi“ s Petrovićem na čelu mogu da odlete na Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj 2012?

– Ubeđen sam u to. Srbija ima vrhunske igrače i odličnog stručnjaka na klupi. Zbog toga verujem da ćemo u konkurenciji s Italijanima i Slovencima izaći kao pobednici i plasirati se na završni turnir – rekao je za kraj Biševac, dodajući da će učiniti sve da se nađe na spisku selektora za predstojeće kvalifikacione mečeve.

Selektor reprezentacije Srbije, Vladimir Petrović Pižon je potvrdio da računa na Biševca u narednom periodu.

– Neću ga zvati za kvalifikacione mečeve sa Estonijom i Italijom, ali računam na njega. Dobar je igrač, svakako može dosta da ponudi našoj odbrani – rekao je Pižon za Alo.

Povezane vesti