Milan Jovanović posle Svetskog Prvenstva karijeru nastavlja u Liverpulu. Reprezentativac Srbije kaže da je sada u potpunosti skoncentrisan na nacionalni tim. Lane Jovanović je svojim partijama i odnosom prema igri zadobio veliko poverenje Radomira Antića a ostaje da se vidi hoće li se tako brzo nametnuti i Rafi Benitezu.

Milan Jovanovic daje gol protiv Austrije

„Ne bih voleo da se potencira odnos između mene i Antića u pričama o reprezentaciji jer je uzajamno poverenje najvažnije od svega. Benitez je budućnost, Liverpul nešto što me čeka, ali niko od nas ovde ne razmišlja o klupskoj karijeri, svi smo usredsređeni na reprezentaciju i to da se što bolje pripremimo za Mondijal,“ istakao je srpski reprezentativac.

On se potajno nada visokom plasmanu na Svetskom Prvenstvu.

„Imamo svi veliku želju za ličnom afirmacijom na tako velikom takmičenju, ali i da kao tim napravimo dobar rezultat. Međutim, nekada želja sama po sebi nije dovoljna da se napravi dobar rezultat, pogotovu na velikom takmičenju gde nema prava na grešku. Kladionice su nas stavile na 11. ili 12. mesto među potencijalnim osvajačima Svetskog Prvenstva. Mislim da je to realno i da bi sve preko tog 12. mesta bio uspeh.“

Izvor: Sportske, Sportski Žurnal