Dosta puta do sad, Lane je pokazao koliko voli Srbiju i svoj narod. Prvi se javno usprotivio dolasku Klea u našu reprezentaciju, a opet se oglasio i na temu o stanju u FSS. „Lane“ je razočaran što se istorija srpskog deljenja opet ponavlja no da mu je još teže jer je na svojoj koži osetio turbulencije posle SP, te da mu se čini da se uspeh teško prašta.

Jovanovic tri prsta - Srbija-Nemacka SP2010 Juzna Afrika

Kao i uvek, bez dlake na jeziku, Milan je priznao koliko je narušena atmosfera u timu Orlova:

„Disali smo i živeli kao jedan. Imali smo disciplinu, poštovanje, osmesi su bili na svakom koraku, slavlje na treninzima, utakmicama… Ali ne može bez turbulencija i ekstremnih stvari. Iskreno, protiv Slovenije u Beogradu se to jasno dobro videlo. Nema šta da se krije!“

Ono što izdvaja kao najlepši period u reprezentaciji je saradnja sa gospodinom Antićem, i ne krije da se čuo sa njim nakon Antićevog otkaza. On naglašava da se ne stidi ničega što je reprezentacija postigla za vreme Antićeve vladavine, već da se ponosi i smatra da je za to vreme reprezentacija vratila kult i da je ostvaren veliki napredak na FIFA listi (od 37. do 15. mesta).

Iako je priznao da voli Antića, Jovanović veruje u novog selektora!

„Stojim iza sve ga što sam rekao za Antića, ali ako je moralo da dođe do smene, onda je odlično što je poverenje dobio Pižon. Reč je o odličnom treneru, sarađivao sam s njim u mladoj reprezentaciji i znam da poseduje kvalitet da ostvarimo zacrtane ambicije, a one su plasman na prvenstvo Evrope“, kaže Lane!

U svom oglašavanju, Jovanović je iskoristio priliku da još jednom ponovi stav o dolasku stranaca u reprezentaciju:

„Srbija pripada Srbima. Daleko od toga da sam nacionalista ili, ne daj bože, šovinista. Jednostavno, sportista sam i ne razmišljam tako, ali reprezentacija i grb koji nosimo treba da budu svetinja. Pa ako smo i poslednji na svetu sa tim što imamo, to je naše. I ne treba da se stidimo, ali Srbija je demokratska država i ako je mišljenje većine da Kleo treba reprezentaciji, nemam ništa protiv. Dobrodošao. I siguran sam da bi odlično bio prihvaćen“.

Milan Jovanovic u Liverpool-u

Pored priče o reprezentaciji, naš vezista je pričao i o Liverpulu i engleskoj premijer ligi. Kaže da mu se ne dopada stil koji vlada u Liverpulu i ako se stvari ne promene, mogao bi da napusti Enfild.

Kao favorita za osvajanje titule prvaka države izdvaja Čelzi, a o Vidićevoj traci kaže:

„Drago mi je što je postao kapiten ‘crvenih đavola’. On je institucija srpskog fudbala i mnogo ga cene u Engleskoj. Naš je najbolji ambasador. Kroz razgovor saznao sam da ni njemu nije bilo lako u Engleskoj na početku. Eto, izdržao je i uspeo. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere.“

Jovanović je kazao da prati i klubove iz Republike Srpske, a posebno Borac iz Banja Luke. Kaže da voli Republiku Srpsku i da jedva čeka da dođe i poseti grad na Vrbasu kako bi poljubio svetu srpsku zemlju.

„Presrećan sam kada igramo u Beogradu, a na tribinama vidim transparente iz gradova Republike Srpske. Jedan smo narod i treba da budemo celina. Naši najvatreniji navijači dolaze upravo iz Republike Srpske: Banjaluke, Prijedora, Trebinja, Bijeljine, Brčkog, Istočnog Sarajeva… To nam daje dodatnu snagu. Mnogo smo propatili minulih godina, treba sada malo da se svi zajedno radujemo“, zaključio je Jovanović.

Autor: Mirjana Petković

Povezane vesti