Crvena zvezda je još zimus želela da dovede Milana Jovanovića u svoje redove, a verovatno će to pokušati i na leto, prenosi „Sportski žurnal“.

Jedan od čelnika crveno-belih, kako saznaje „Žurnal“, kontaktirao je iskusnog reprezentativca prošlog meseca u želji da dođe na pozajmicu, međutim, Jovanović nije bio spreman u tom momentu za povratak u srpski fudbal.

Moguće je i da iskusni napadač pamti leto 2006, kad se spekulisalo da bi mogao iz Rusije da se preseli na „Marakanu“. Do transfera pre pet godina nije došlo zbog neodlučnosti tadašnje uprave Zvezde, pa se iz moskovske Lokomotive preselio u belgijski Standard.

Do juna, kad se očekuje temeljna rekonstrukcija ekipe, koju je najavio trener Robert Prosinečki, ostaje da se vidi hoće li se predomisliti Jovanović, ukoliko ne pronađe drugi klub u Evropi, s obzirom da na „Enfildu“ ne dobija priliku.

Već se spekuliše ko bi sve mogao da dođe na leto u Crvenu zvezdu, uz pomoć generalnog sponzora „Gazproma”, a kao potencijalno pojačanje pominje se ponovo Miloš Ninković, kojeg je uprava kluba želela i ove zime da pozajmi od kijevskog Dinama.

Nije tajna da je pre nekoliko meseci kontaktiran i Ivica Dragutinović, iskusni defanzivac Sevilje, takođe i da je prilikom nedavne posete „Marakani“ povratak predložen Nemanji Matiću, ali jer izgleda Benfika pokvarila tu opciju, kao i da se na listi želja nalaze i bivši reprezentativci Ivan Ergić i Milan Stepanov, članovi turske Burse.

Čelnici i skauti crveno–belih prate i igrače sa srpskog tržišta, a prioriteti su Bojan Šaranov i Marko Petković iz OFK Beograda i fudbaler Rada Nemanja Kojić.

Izvor: B92, zurnal.rs