Novi broj „13” u Nemačkoj reprezentaciji (umesto Mihaela Balaka) smatra da Gana nije nadigrala Srbiju. Nemački fudbal dobio je na utakmici s Ganom novog Milera – Tomasa, kojim će se navijači ponositi možda kao i s njegovim slavnim prezimenjakom Gerdom, jednim od najboljih strelaca svetskog fudbala.

Tomas Miler

Igrač sredine terena vicešampiona Evrope Bajerna Tomas Miler istu ulogu ima i u reprezentaciji Nemačke, a na silovitom startu trostrukog prvaka sveta u D grupi protiv Australije postigao je treći od četiri pogotka.

Uprkos tome što ih mediji iz celog sveta, mnogo više od nemačkih, dižu u nebesa Miler tvrdi on i njegovi drugovi neće dozvoliti da ih to destabilizuje pred sledeći meč sa reprezentacijom Srbije.

„Gol koji sam postigao protiv Australije i ostali golovi sa ovog meča ne računaju se protiv Srbije. Strana štampa nas obasipa pohvalama, što nam je drago, ali ako izgubimo sa 2:0 od Srbije, ona će nam okrenuti leđa, pa i zato moramo da ostanemo čvrsto na zemlji. Sve što smo učinili je samo dobar start i ništa više, jer još se nismo kvalifikovali za sledeću fazu” rekao je za sajt Fife Tomas Miler.

Dvadesetogodišnji Miler tu ne završava sa „čvrstim stajanjem na tlu”:

„Mi nismo fantastičan tim, što mnogi misle. Ali mi imamo mnogo razloga da se okrenemo meču sa Srbijom sa prilično samopouzdanja. Biće to sasvim drugačija utakmica od prethodne, jer je protivniku pobeda očajnički potrebna. Mi ne možemo u svakoj utakmici da pobedimo sa 4:0, ali nemamo čega da se plašimo”.

Za one koji ovo nisu dobro čuli Miler je ponovio: „Ne strahujemo od Srbije, ali je respektujemo”…

Startni poraz naše reprezentacije nije promenio Milerovo mišljenje o njoj:

„Srbija nije teško poražena od Gane, baš kao što ni Engleska nije nadigrana u meču sa SAD. Sve je rešeno jednom gol-akcijom”…

Novinare je interesovalo i zašto Tomas Miler nosi broj 13 na dresu, koji mnogi izbegavaju, a koji je bio namenjen povređenom kapitenu Balaku.

„Pravo da biraju broj imaju prvo najvažniji i najiskusniji igrači, a kad sam ja došao na red ostala su samo tri broja: 13, 14 i 4. Nisam mogao da se oduprem – uzeo sam trinaesticu” rekao je Tomas Miler.

Izvor: Politika

Povezane vesti