Miloš Krasić i zvanično je novi član Juventusa. Posle uspešno obavljenih medicinskih pregleda, Krasić je u subotu potpisao četvorogodišnji ugovor. Vrednost transfera iz moskovoskog CSKA se procenjuje na 15 miliona evra.U Juventusu se nadaju da bi Krasić svojim stilom igre mogao da bude naslednik Pavela Nedveda na koga srpski reprezentativac neodoljivo podseća zbog svoje brzine, ali i plave kose.

Milos Krasic, Juventus

Tokom leta Juventus je potrošio više od 50 miliona evra na pojačanja, što je najviše od svih klubova u Seriji A. Samo su Mančester siti sa 121. milionom i Real Madrid sa 80. miliona evra potrošili više novca od italijanskog giganta.

Dolaskom Krasića Juventus najverovatnije ne završava letnji prelazni rok, jer se narednih dana očekuje realizacija transfera Albreta Akvilanija iz Liverpula.

Juventus će u tri jednake rate platiti dosadašnjem Krasićevom klubu moskovskom CSKA 15 miliona evra. Prva rata od pet miliona biće uplaćena 25. avgusta ove godine, druga rata 15. jula sledeće godine, dok će poslednji deo biti uplaćen 1. jula 2012. godine.

milos krasic juventus medicinski pregled

U saopštenju italijanskog kluba navodi se da će jedna banka garantovati za uplate:

„Ja sam najsrećniji čovek na svetu. Oduvak sam verovao u Juve – čak i kada su se stvari činile teškim znao sam da će se sve rešiti. I bio sam u pravu“, rekao je Krasić.

Krasić je karijeru počeo u Rudaru iz Kosovske Mitrovice, a 1999. godine prešao je u Vojvodinu. Posle pet godina u novosadskom klubu, potpisao je za CSKA iz Moskve, za koji je igrao šest godina. Sa moskovskom ekipom osvojio je dve šampionske titule, po četiri Kupa i Superkupa i Kup UEFA.

Za reprezentaciju Srbije, sa kojom je učestovovao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, odigrao je 35 utakmica i postigao tri gola.

Povezane vesti