Mladi fudbaler Partizana Aleksandar Mitrović svojim partijama u Super ligi Srbije privukao je pažnju selektora Siniše Mihajlovića. Mihajlović je već protiv Hrvatske hteo da pruži priliku 18-godišnjem fudbaleru, do toga ipak nije došlo ali će u Briselu mladi fudbaler najverovatnije debitovati u dresu „Orlova“.

Aleksandar Mitrovic

Aleksandar Mitrovic

Posle loših vesti o povredama Zorana Tošića i Filipa Đuričića, selektor fudbalske reprezentacije Srbije biće prinuđen da u napad pozove neko novo lice. Čini se da Filip Đorđević, Nikola Đurđić i Marko Šćepović nisu ispunili očekivanja Mihajlovića, a izostanak najboljeg strelca reprezentacije Đuričića će se sigurno osetiti u predstojećem meču protiv Belgije 7. juna.

Adekvatno ovoj novonastaloj situaciji Mihajlović će najverovatnije pružiti priliku Aleksandru Mitroviću. Mladi napadač Partizana u dosadašnjem delu sezone može da se pohvali solidnim golgeterskim učinkom. On je na 38 utakmice postigao 17 golova uz četiri asistencije, a to je daleko više nego što smo mogli da vidimo od Šćepovića i Đurđića u ovoj sezoni. Jedino se Đorđević može pohvaliti bolji golgeterskim učinkom od mladog napadača crno-belih (18 golova).

Mitrovića krasi njegova duel igra i dominantnost u vazduhu. Za svoje godine se izuzetno dobro snalazi u napadu svoje ekipe i brzo je u Partizanu izborio mesto u startnih 11. To nije promaklo Mihajloviću, a ako uzmemo u obzir koliko je fudbalera dobilo priliku da igra u dresu „Orlova“ u ovim kvalifikacija ne treba da čudi ukoliko u Briselu Mitrović predvodi napad reprezentacije Srbije.