RASPOLOŽENJE u redovima srpske reprezentacije na skali od jedan do deset, može se oceniti čistom – “jedanaesticom”. Rad u idealnim uslovima živopisnog Leoganga podigao je prepoznatljivu pozitivnu atmosferu na još viši nivo, pa je sve veći optimizam potpuno opravdan i očekivan. Komentarišući predstojeće rivale na Mundijalu i govoreći o pojedincima koji bi mogli da zablistaju u Južnoj Africi, srpski as Miloš Krasić istakao je da se od naše reprezentacije mnogim ekipama uvlači strah u kosti.

– Kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo izrasli smo u tim vredan respekta i siguran sam da se mnoge reprezentacije plaše mogućeg duela s nama – kaže Krasić.

– Biću iskren, ni ja baš ne bih voleo da se mi namerimo na Engleze koje veoma poštujem i koji bi mogli da nam budu rivali u osmini finala. Fenomenalna su ekipa, imaju i kvalitet i tradiciju, ali daleko od toga da ih se plašimo. Samo bi bilo dobro da ih izbegnemo u osmini finala.
Zna Krasić da pre te utakmice prvo treba uspešno proći grupu. Prvi rival je Gana koju vodi Milovan Rajevac.

– Rajevac bi mogao da bude prednost Gane, jer je naš čovek i poznaje nas kao pojedince i kao tim. Ali, mi se ne opterećujemo time, jer vrlo dobro znamo koliko vredimo i koliko možemo. Naravno, analiziraćemo i njihovu igru i dobro ćemo znati šta koji od njihovih fudbalera može da pruži. Budite uvereni da ćemo spremni izaći na duel Gani, 13. juna u Pretoriji – poručuje Krasić.

Recept za pobedu protiv Gane ima mladi defanzivac Neven Subotić.

– Mislim da bi skok igra mogla da bude idealno rešenje za uspeh protiv Gane. U fudbalu se utakmice često rešavaju iz prekida, a koliko znam oni nemaju nijednog igrača višeg od 180 cm. Mi imamo Žigu, kapitena Stankovića, Vidića i Ivanovića, a bogami umem i ja da skočim – s osmehom govori Subotić.
Štoper Borusije iz Dortmunda odlično poznaje Nemce.

– Radujem se utakmici s Nemačkom. Dosta su oni slavili u poslednje vreme, sad je vreme da im mi Srbi pokažemo kako se to radi – kaže dobro raspoloženi Subotić. – Ali, da bismo stigli do prilike da se radujemo, prvo treba da budemo spremni na to da s Nemcima mora da se igra do poslednjeg sekunda, i do 95. minuta ako treba. Oni su strahovito uporni, koriste svaku šansu i da bismo ih pobedili ne smemo im dopustiti priliku da nas uhvate nespremne.
Subotić je žreb za Mundijal pratio sa saigračima iz Borusije i uverava da mnogi od njih više veruju u kvalitet srpskog tima.

– Želeo sam Nemce i to sam im rekao. Kad smo ih izvukli, poručio sam drugovima da ćemo da im pokažemo kako se igra. I oni su želeli Srbiju, a mnogi od njih smatraju naš tim može više nego njihov. Jedan saigrač mi je čak i tražio dres naše reprezentacije, ali nemojte da me pitate koji jer ne smem da vam kažem – s osmehom kaže Subotić.

Izvor: Novosti