Reprezentativni napadač odlazi ili u Nemačku ili u Tursku. Interesovanja ima i za Đurovskog i Brkića. Stiže (možda) levi bek. Ajaks hoće Dragana Mrđu. Tako bi jedan reprezentativac Srbije nasledio drugog u dresu „kopljanika“, koje je napustio Marko Pantelić.

Dragan Mrdja za vreme utakmice Japan-Srbija

Ta vest je „prostrujala“ brzinom munje. Međutim, sportski direktor Vojvodine, Miodrag Pantelić, tvrdi da klub iz Amsterdama nije poslao konkuretnu ponudu da reprezentativnog napadača.

„Ajaks nam se nije zvanično obratio“, izjavio je Pantelić za MONDO.

Mrđa je na ceni, mnogi evropski klubovi se interesuju za njega.

„Raspituju se klubovi iz mnogih zemalja, a u pregovorima smo sa Nemcima i Turcima. Ne bih pominjao imena klubova. Došli smo u završnu fazu pregovora i u skorije vreme bi sve trebalo da bude jasno“.

Dakle, izvesno je da Dragan Mrđa više neće nositi dres Vojvodine. Bio je član reprezentacije Srbije na Mundijalu u Južnoj Africi, ali nije uknjižio nijedan nastup. Međutim, prethodno je igrama za Vojvodinu, ali i za „orlove“ na prijateljskim utakmicama skrenuo pažnju na sebe.

Pre Mrđe, Vojvodinu je napustio Dušan Tadić, koji je potpisao ugovor sa holandskim Gronongenom, a još dvojica igrača bi mogli da pronađu inostrani angažman.

„Za Marija Đurovskog su zainteresovani Grci, a golmana Željka Brkića bi Poljaci i Turci. Međutim, oni nisu tako blizu odlaska kao Mrđa“.

Novosadski superligaš je doveo novog trenera, Zorana Milinkovića, koji je u prošloj sezoni napravio „bum“ sa Spartakom, a pojačali su i igrački kadar, naročito u navali. Stigli su Brana Ilić iz Partizana, Antvi Jao iz Napretka i Abubakar Oumaru iz OFK Beograda. Odbrana će biti jača za iskusnog štopera Milovana Milovića, pristiglog iz Javora.

Novajlija na spisku prvotimaca je i Milko Novaković.

„Što se tiče dovođenja igrača, uglavnom smo završili posao. Ostaje još da se vidi da li će šef (trener Zoran Milinković) tražiti pojačanje na levom beku“, zaključio je Miodrag Pantelić.

Povezane vesti