Pored golmanskog tandema Isailović – Đuričić, Antonio Rukavina i Dragan Mrđa bili su jedini reprezentativci Srbije koji nisu proveli ni minut na terenu u Južnoj Africi. Dojučerašnji kapiten Vojvodine, najbolji igrač i strelac Jelen Superlige odmara se u Rimu sa porodicom, ali su mundijalske rane sveže.

Dragan Mrdja za vreme utakmice Japan-Srbija

Prijavite se kao saradnik sajta BeliOrlovi.rs

– Bezbroj puta sam premotavao film naše tri utakmice i zaključak je da smo uradili sve što je trebalo. Nedostajalo je samo savezništvo sreće da postignemo ono što smo zaslužili – plasman u drugi krug. U prvom poluvremenu meča sa Australijom smo zaista bili ubedljivi. Potpuno smo dominirali i stvorili četiri idealne prilike.

Da smo do odlaska na odmor iskoristili samo jednu, ubeđen sam da bi pobednik bio rešen. Ovako, ne samo da nismo zatresli mrežu Australije, već smo u nastavku popustili i dozvolili rivalu da nas nadigra – rekao je Mrđa u intervjuu za Sportski žurnal.

Srpskog napadača posebno je pogodila sudijska nepravda u poslednjim trenucima utakmice trećeg kola D grupe:

– Teško smo oštećeni, jedanaesterac je bio čist kao suza. Posle svih nesreća, još nas je i to zadesilo. Šteta, po onome što smo pružili u sve tri utakmice zaslužili smo da prođemo u drugi krug.

Efikasnost nije bila jača strana „orlova“ na šampionatu, ali Mrđa nije dobio priliku da ispravi propuste iskusnijih saigrača. A, mogao je da bude Antićev džoker, pošto je iskoristio šansu na kontrolnim utakmicama pred start šampionata.

– Nisam imao vremena da mislim na sebe. Ulazak igrača s klupe zavisi od mnogo faktora, od toga da li se ima rezultatski plus ili minus, odnosno u kom segmentu tima je potrebno osveženje. Bio sam spreman, dobro sam se osećao, ali poštujem odluku selektora Antića što se opredelio za druge – zaključio je Mrđa.

Povezane vesti