Matija Nastasić, fudbaler Mančester sitija, je jedan od glavnih favorita za nagradu najbolji mladi fudbaler u Premijer ligi. U konkurenciji će biti svi fudbaler ispod 23 godine, a Matiju mnogi vide kao jednog od glavnih favorita za dobijanje ove prestižne nagrade za mlade fudbalere.

Matija Nastasić

Matija Nastasić

Matija Nastasić je pred početak ove sezone došao iz redova Fiorentine u Mančester Siti. Mnogi su se pitali da li je ovaj momak vredan toliko koliko je Manćini platio za njega? Mančester Siti je Fiorentini uplatio 15 miliona evra na ime obeštećenja plus Stefana Savića koji sada takođe uspešno nastupa u Fiorentini.

Brzo je Matija svima stavio doznanja da će biti nezamenljiva „karika“ u odbrani „građana“. Sasvim je opravdao ukazano poverenje trenera Manćinija i sa samo 19 godine postao uz Kompanija nezamenljiv u centralnom delu odbrane Sitija.

Došlo je vreme da taj njegov uložen trud i znanje koje iz nedelje u nedelju pokazuje na terenu kako u svetlo plavom dresu, tako i u dresu reprezentacije Srbije gde je postao takođe nezamenljiv, bude nagrađeno. Matija važi za jednog od glavnih favorita za dobijanje nagrade najboljem mladom igraču (do 23 godine) u Premijer ligi. Inače ovu nagradu su u prošlosti osvajali: Kristijano Ronaldo, Sesk Fabregas, dva puta Vejn Runi, Stiven Džerard, Majkl Oven, Dejvid Bekam, Robi Fauler, Džek Vilšir…

Saigrač iz Sitija Džoleon Leskot izjavio je da se o Matiji manje priča nego što to on možda zaslužuje, a da je Englez o njemu bi bilo svakog dana nešto u novinama…

„On je kandidat za igrača sezone. Ne priča se mnogo o njemu. Da je Englez svi bi oduševljeno pričali“, napisao je Leskot na društvenoj mreži Tviter.