Nemanja Matić nije bio u planovima selektora fudbalske reprezentacije Srbije Siniše Mihajlovića, pa je shodno tome izneo svoje mišljenje koje je nateralo selektora da ga suspenduje. Suspenzija traje još uvek i Mihajlović čeka da Matić uputi izvinjenje, a u međuvremenu je srpski fudbaler svima pokazao koliko vredi i da bi po dobro srpskog fudbala možda trebalo povući spomenutu suspenziju.

Mesi i Matić u duelu

Mesi i Matić u duelu

Nemanja Matić nastupa za ekipu Benfike od juna 2011. godine i čini se da u zadnjih nekoliko meseci pruža najbolje partije u ovom klubu. Ekipa Benfike ima prilku da ove sezone osvoji prvenstvo Portugala kao i Ligu Evrope. U nacionalnom prvenstvu se nalaze na prvom mestu ispred Porta sa utakmicom manje i jednim bodom prednosti, dok u finalu Lige Evrope igraju protiv prošlogodišnjeg pobednika Lige Šampiona ekipe Čelzija.

Matić se ustalio u redovima Benfike i ove sezone do sada odigrao 23. utakmice na kojima je postigao i tri gola. Već je u Ligi Šampiona pokazao svoje znanje u duelima protiv Barselone, Seltika i Spartaka iz Moskve, ali to nije bilo dovoljno pa je Benfika svoje Evropske nastupe nastavila u Ligi Evrope. U ovom takmičenju je Nemanja oduševio sve skaute i skrenuo pažnju na sebe, ali je Benfika mislila i na taj scenario.

Naime, u ugovoru našeg fudbalera stoji klauzula od 50 miliona evra, a čelnici ovog portugalskog kluba upravo tih 50 miliona spominju kao cenu našeg fudbalera svim klubovima koji su zainteresovani za njegove usluge. Kako prenose mediji u Portugalu, za usluge našeg fudbalera interesovanje su pokazali oba kluba iz Mančestera, PSŽ i Juventus. Sve sami vrhunski fudbalski klubovi.

Vratićemo se na reprezentaciju u kojoj Nemanja Matić nije dobijao priliku da zaigra. Podsetićemo na puno izmena u sastavu naše reprezentacije, na brojne fudbalere koji su dobili svoju priliku da pokažu svoje znanje i bore se u dresu Srbije, dok je Matić do sada zabeležio samo pet nastupa u dresu „Orlova“. Svaki fudbaler, a i selektor, treba da ima svoj stav ali smatramo da je u korist našeg fudbala to da Matić i Mihajlović moraju naći zajednički jezik i priznaju da su obe strane napravile grešku i tako ovaj nesporazum bace u zaborav. Samo tako će Srbija imati na okupu svoje najbolje fudbalere i beležiti daleko bolje rezultate nego što je to sada slučaj.