Predstavnici Premijer lige, novinari i navijači su rekli svoje: ser Aleks i Nemanja Vidić su obeležili sezonu 2010/11.

Nova priznanja za Mančester junajted – ser Aleks Ferguson i Nemanja Vidić proglašeni su za najboljeg trenera i igrača Premijer lige za sezonu 2010/11.

Nemanja VidicU tradicionalnoj anketi, glasali su predstavnici Premijer lige, novinari i navijači.

Vremešni Ferguson (69 godina) ponovo je pokazao da „bez starca nema udarca“. Umešno je vodio je Junajted do titule prvaka Engleske, ukupno 19. u istoriji kluba, čime je nadmašen večiti rival Liverpul, koji ih ima 18.

Mančester nije bio ubedljiv ove sezone, kao nekih prethodnih, ali je i kao takav pokazao najstandardniju formu. Zanimljivo je da nije mnogo pobeđivao u gostima – samo pet od 19 koliko ih je odigrao ove sezone.

„Ako ne damo 10 golova na utakmici odmah nas kritikuju. Očekivanja su zaista ogromna. Možemo da budemo kritikovani zbog mečeva koje smo odigrali u gostima, neki su bili razočaravajući. Ali, na domaćem terenu smo bili fantastični. Postigli smo više golova od bilo kog drugog tima. Teško je tu naći zamerku“, kaže Ferguson, kome je ovo čak deveti put da bude proglašavan za najboljeg trenera Premijer lige.

Nemanja Vidić, koji je tačno 40 godina mlađi od svog šefa, uživa sjajan status u Engleskoj. Drugi put otkako je na Ostrvu dobio je priznanje za najboljeg fudbalera.

Odigrao je 35 ligaških utakmica, više od bilo kog drugog saigrača iz Junajteda i postigao je pet golova.

Ponovo je bio ključni čovek odbrane ekipe Aleksa Fergusona.

Zanimljivo je da su novinari većinu glasova za fudbalera godine dali Skotu Parkeru iz Vest Hema, ali da je ukupno gledano (kada se uzmu u obzir i glasovi predstavnika Lige i navijača) Vidić pobednik.