Svetsko prvenstvo 2010.Fudbalska reprezentacije Nemačke je na pripremama za Svetsko prvenstvo napunila mrežu juniorske reprezentacije Južnog Tirola, sa kojom je u sredu odigrala trening utakmicu. U meču u kojem se igralo dva puta po 30 minuta „panceri“ su pobedili sa 24:0.

Posebno raspoloženi bili su Mario Gomez i Miroslav Klose koji su postigli po pet golova. Nemački selektor Joahim Lev je isprobao 20 fudbalera, a strelci su još bili Trohovski (3), Kakau (2), Kisling (2), Bek (2), Kros (2), Fridrih (1), Kedira (1) i Podolski (1).

Da u sredu ne bude sve idealno u taboru reprezentacije Nemačke, pobrinuo se mladi napadač Bajerna Tomas Miler, koji je zaradio bizarnu povredu. Miler je pao sa bicikla i prošao sa posekotinom na bradi i odranim kolenom.

Nastup 20-godišnjeg napadača u Južnoj Africi, gde će Nemačka igrati u Grupi D sa Srbijom, Australijom i Ganom, ipak nije ugrožen.

Fudbalski savez Nemačke je istakao da Mileru nisu povređeni ni mišići ni kosti.

Reprezentacija Nemačke je već doživela nekoliko pehova pred početak Mondijala na kome će, zbog povreda, biti oslabljena neigranjem vezista Kristijana Treša i kapitena Mihaela Balaka.

Izvor: SportskaCentrala, BLIC