Povrede Mihaela Balaka i Kristijana Treša zadale su mnogo nevolja Joakimu Levu i njegovom stručnom štabu. Najveći problem je, naravno, taj što dvojac gorepomenutih igrača neće igrati na Svetskom prvenstvu, a drugi, ništa manje bezazlen, je što njihovo odsustvo sada remeti planove Levu po pitanju konačnog spiska. I to mnogo. O čemu se zapravo radi?

Gomez

Naime, selektor „pancera“ u subotu će, dan posle prijateljske utakmice sa Mađarskom, saopštiti imena igrača koje će povesti u Južnu Afriku, a to znači da će morati da se odrekne usluga dvojice fudbalera. Nemački mediji pretpostavljaju da će Lev, zbog povreda Balaka i Treša, samim tim i manjka defanzivnih veznih igrača, morati da žrtvuje jednog od napadača – Maria Gomeza ili čak Štefana Kislinga!

Kisling je, da podsetimo, bio najbolji nemački strelac u Bundesligi sa 21. golom, dok je Gomez, iako se nije naigrao u Bajernu, visoko cenjen golgeter. Ali, jedan od njih će, kako se navodi, gotovo sigurno otpasti sa konačnog spiska. Jer, Lev nema kud. U „vezi“ na raspolaganju ima Švajnštajgera, te Sami Kediru kao prvu zamenu za Balaka, a tu je i Hajko Vesterman iz Šalkea. Da ne bi na SP išao samo sa tri klasična vezna igrača selektor Nemaca će put Afrike povesti, velika je verovatnoća, Andreasa Beka i Denisa Aogoa, igračima kojima su, pre povreda Balaka i Treša, davane male šanse da se nađu na konačnom spisku putnika za SP.

Izvor: Sportal

Povezane vesti