Koliko je igra i rešenja pred protivničkim golom drugačija kada napad Srbije predvodi Nikola Žigić potvrđeno je više puta. S nestrpljenjem su svi u taboru Orlova očekivali da se visoki centarfor oporavi. Žigić je doputovao u Talin spreman da doprinese pobedi naše reprezentacije.

Nikola Zigic slavi svoj gol tokom utakmice Srbija-Estonija, Beograd, EP 2012

– Povreda je prošlost, međutim, nisam maksimalno spreman. Nedelju dana nisam trenirao punim intenzitetom, najvažnije je da sam počeo da ulazim u trenažni proces. Mogu da pomognem reprezentativnim drugovima protiv Estonije – izgovorio je Žigić rečenicu koja će obradovati sve koji večeras žele uspeh Orlova u Talinu.

Golgeter Srbije nije hteo da predviđa da li će početi meč od prvog minuta.

– Sve zavisi od selektora, izabraće pravo rešenje kako da ugrozimo protivnički gol. Dobro je proučio igru Estonaca, svakog dana nam govori o njima, skreće nam pažnju na stvari koje su važne za utakmicu.
Razmišlja o protivničkoj, ali i svojoj mreži. Zna i Žigić da će strelac jednog od tri gola jesenas u Beogradu Konstantin Vasiljev predstavljati najveću opasnost po gol Srbije:

– Vasiljev čini prevagu, ali svi su opasni. Dobri su i u prekidima, imaju visoke štopere, sigurno kontrolišu loptu. Očekuje nas sigurno težak posao.

O terenu na stadionu „Lekok arena“ priča se danima. Sigurno je da uslovi za igru neće biti sjajni, a mnogo smatraju da to daje prednost domaćinima.

– Nismo još videli teren, bio je pokriven. Trenirali smo na veštačkoj travi, na koju nismo navikli, čuvali smo se i sačuvali od povreda. Nadam se da će moći da se igra, moramo da se priviknemo na uslove kakvi god da budu i dođemo do pobede – dodaje Žigić.

Slavlje u Talinu uvećalo bi šanse Orlovima za plasman u baraž, ali svestan je i Žigić da posao ne bi bio ni pri kraju:

– Predstoji nam još dosta utakmica i neizvesnosti. Za uspeh će nam biti potrebna i sreća. Pobedom protiv Estonije bili bismo u dobroj poziciji.

Motivi su veliki u obe reprezentacije, ali Žigić podseća da za Estonce poraz ne bi tragičan.

– Autsajderi su i neodlazak na Prvenstvo Evrope ne bi za njih predstavljao neuspeh. Imaju sigurno motiva, ali mi još većih, sve je u našim rukama – uveren je Nikola Žigić.

Estonci kao Ostrvljani

Osetio je Nikola Žigić od letos u Engleskoj borbenost i način igre nekarakterističan za Španiju i Srbiju, gde se prethodno afirmisao. Smatra čak da i Estonci igraju slično Ostrvljanima.

– Mogu slobodno da kažem da mi liče na englesku ekipu. Dolaze često u kontakt sa protivničkim igračima, vrlo su borbeni. Smoći ćemo snage ipak, da izađemo na kraj i sa takvim protivnikom – rekao je Žigić.

Izvor: Zurnal.rs