Igrač sredine terena reprezentacije Srbije Miloš Ninković ocenio je danas da bi ekipa mogla daleko da dogura na Svetskom prvenstvu ako u poslednjem meču u Grupi D protiv Australije odigra jednako angažovano kao u pobedi protiv Nemačke.

Na konferenciji za novinare, dan nakon pobede nad Nemačkom od 1:0, Ninković je rekao da je situacija nakon tog uspeha znatno bolja nego posle poraza od Gane u prvom kolu, ali je istakao da ne treba praviti euforiju.

Milos Ninkovic Pres Konferencija Juzna Afrika

Ninković je rekao da ekipa treba da ostane „čvrto na zemlji“ kako bi se spremila za poslednju utakmicu u grupi protiv Australije, u sredu 23. juna.

Komentarišući meč sa Nemačkom, u kojem protivnik nije iskoristio penal, Ninković je rekao da se Srbiji „vratilo“ ono što je izgubila u meču sa Ganom, kada je poražena golom sa bele tačke.

Golman reprezentacije Vladimir Stojković je rekao da je presrećan nakon pobede nad Nemačkom, ali pre svega zbog osvojena tri boda i dobre igre, a tek onda zbog činjenice da je odbranio penal.

Stojković je rekao da bi bio jednako srećan i da je meč završen pobedom srpske reprezentacije 2:1, a da on nije odbranio penal. Prema njegovim rečima, odbranjeni penal ne može da bude merilo kvaliteta golmana, jer udarac sa bele tačke „može da odbrani i najgori golman“.

Stojković je rekao da mu je mnogo draže zbog toga što je uspeo da u više navrata dobro reaguje prilikom čestih centaršuteva nemačkih fudbalera.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je ekipa Srbije uspela da pobedi jednu tako jaku ekipu, naročito nakon lošeg starta i poraza od Gane.

Stojković je posebno pohvalio navijače Srbije koji su bili u značajnoj manjini na stadionu u Port Elizabetu, ali su pružili snažnu podršku ekipi tokom celog meča.

Na konferenciji za novinare takođe je rečeno da je selektor Srbije Radomir Antić otputovao u Rustenberg gde će uživo posmatrati meč između Gane i Australije, kako bi se upoznao sa kvalitetima narednog protivnika ekipe koju vodi.


Povezane vesti