Miloš Ninković je sve vreme od utakmice sa Slovenijom bio u medijskoj „izolaciji“, ali kako kaže za Sport, više ne može da ćuti.

Razočaran nakon svih komentara, odlučio je da bez dlake na jeziku odgovori na iste.

Ninković kaže da se oseća kao građanin drugog reda, kao neko ko je uništio zemlju. Smatra da se neuspeh reprezentacije služi kako bi se skrenula pažnja sa drugih, većih problema u Srbiji.

„Moje su i iza njih stojim, svidele se nekome ili ne. Ne mogu više da ćutim, ne bih to bio ja, toliko ružnih stvari i izmišljotina je izrečeno i napisano, otišlo je predaleko„, sa tugom i pomalo besa priča Ninković.

Boli ga što reprezentacija nije iskoristila kvalitet koji poseduje i plasirala se na Evropsko prvenstvo. Neuspeh opisuje jednom rečju: katastrofa! Ipak, staje u odbranu svojih saigrača i pita sve: „Da li je neko više od samih fudbalera želeo plasman na EP?“  Ističe da ga boli sama činjenica neuspeha, ali još više ga boli odnos države, državnika i pojedinih navijača.

“ Uzmite nam i pasoše, uzmite nam sve! Političari nas pljuju i znaju zbog čega to rade, njima je svaki uspeh, ali i neuspeh srpskih sportista odlična prilika da pobegnu od svakodnevice ostalih sfera života. Srpska fudbalska reprezentacija je, dakle, zloupotrebljena ovoga puta, ona je odgovorna za milion gladnih i milion nezaposlenih lica, odgovorna je i za Kosovo“.

Što bi se reklo, Ninkoviću je došlo 5 do 12. Kaže da ne može da spava zbog svega što se izdešavalo i da postoji način, najviše bi voleo da napusti sopstvenu kožu, ali zna da je to nemoguće i boriće se i dalje za Srbiju. Samo, ne može da podnese lažne patriotizme koji se javljaju onda kad treba pljuvati po drugima.

Beli Orlovi (M. Petković, foto: arhiva)