Dejan Stanković nije trenirao sa ostatkom ekipe u Klagenfurtu. Na stadionu Hipo Arena radila su 23 igrača, dok je u dogovoru sa doktorom reprezentacije dr Miodragom Mladenovićem i selektorom Radomirom Antićem naš kapiten propustio trening.

U subotu pre podne prestižni francuski sportski dnevnik „Ekip“ preneo je informaciju prema kojoj je Stankoviću pukao mišić na listu, zbog čega ne samo da je dovedeno njegovo dalje učešće na pripremama u Austriji, već i na samom Svetskom prvenstvu.

Deki Stankovic

U taboru naše reprezentacije nema, međutim, nikakvog vanrednog stanja, niti se na izostanak Stankovića sa treninga u petak gleda kao na najavu nečeg znatno ozbiljnijeg. Poznato je da se kapiten naše reprezentacije ostatku ekipe priključio tek u sredu uveče, da je u četvrtak normalno trenirao sa ostatkom ekipe u Leogangu i da je zajedno sa ostalim igračima otputovao u Klagenfurt.

U kontaktu sa Dejanom Stankovićem saznali smo da informacija koju prenosi francuski list nema nikakvog osnova. I sam kapiten potvrdio je kako je u jednom trenutku osetio izvestan bol u mišiću lista, zbog čega i nije trenirao u petak popodne u Klagenfurtu. Međutim, pregled magnetnom rezonancom potvrdio je da nema nikakvog oštećenja mišića, pa će Stanković svakako igrati na Svetskom prvenstvu.

Najbolji demanti ovih informacija daće susret sa Novim Zelandom, koji se igra u subotu od 17.15h na stadionu Hipo Arena u Klagenfurtu, kada je selektor Antić planirao da isproba sve naše igrače na delu, pa među njima i kapitena Dejana Stankovića koji je najavio kraći nastup početkom ili krajem meča. Rizikovanja neće biti, tako da Stanković svakako neće odigrati ceo susret, za šta u ovom trenutku ni nema potrebe.

Izvor: SportskaCentrala